En Sıcak Konular

Yağdı, yağdı, AKP'den seçim yardımı yağdı!

16 Temmuz 2007 10:11 tsi
Yağdı, yağdı, AKP'den seçim yardımı yağdı! Muhalefetin "seçim yardımı dağıtmakla" suçladığı AKP'den rekor sayıda yardım paketi dağıtıldı. Yaz sıcağında kömür dağıtımı dahi yapan AK Parti'li belediyeler asker ailelerine, öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine yardım yapıyor. 1 milyonu aşkın aileye gı

Muhalefet partilerinin seçim öncesi oy toplamak için vatandaşlara yardım dağıtmakla suçladığı AKP'li belediyeler bugüne kadar başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye genelinde rekor sayıda yardım paketi dağıttı. Gıda, mobilya, giyecek, burs, kırtasiye ürünleri, kömür gibi çeşitli kalemlerde yardım dağıtan belediyeler, 2006'dan bu yana 2 milyonun üzerinde aileye ulaştı. Sadece gıda yardımı yapılan aile sayısı 1 milyon 100 bini aştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in özel önem verdiği yoksullara yardımlar çerçevesinde, her yıl 130 bin ile 150 bin arasında erzak paketi dağıtılıyor. Her gün 50 bin civarındaki yoksula da ekmek dağıtan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 10 yılda dağıttığı toplam erzak paketi sayısı ise 1.5 milyon civarında.

Yaklaşık 60 kilogramlık erzak kolilerinde zeytin, peynir, pirinç, yağ ve makarna gibi gıda maddeleriyle sabun ve deterjan gibi temizlik malzemeleri de yer alıyor.

Ankara'da 2005'te 390 bin, 2006'da ise 365 bin paket yardım dağıtıldı. Gökçek, bu yardımların seçim rüşveti olduğu yönündeki eleştiriler üzerine, 23 Temmuz'a kadar yardım dağıtımını durdurduklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise geçen Ramazan ayında 600 bin aileye erzak yardımı yaptı. Belediye, ayrıca binlerce aileye sağlık yardımında bulundu.

İstanbul'da ilçe belediyelerinin yardım çalışmaları ise şunlar:

 

Ailelere gıda paketi


Bağcılar: Geçen yıl yoksul 8 bin aileye gıda paketi dağıttı, yaklaşık 500 kişiye ise barınma yardımı yaptı.

Bahçelievler: 2006'da 5 bin aileye gıda yardımı yapan belediye, bünyesinde faaliyet gösteren aşevinden her gün ortalama 300 aileye yemek dağıtıyor.

Eyüp: Geçen Ramazan ayında 15 bin aileye erzak, 1500 aileye ise kömür yardımı yaptı.

Sarıyer: Eğitim yılı başında 5 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımı yapan belediye, Ramazan ayında fakir ailelere 5 bin adet erzak kolisi dağıttı.

Kartal: 2006'da 2 bin 500 kişiye yarım ton kömür, 5 bin kişiye erzak yardımı, 3 bin çocuğa kırtasiye yardımı, 4 bin üniversiteliye ise karşılıksız 100 YTL'lik burs ve fakir ailelerin ilköğretim okuluna giden çocuklarına da 75 YTL'lik burs verdi.

Sultanbeyli: Bu eğitim yılı başında 600 öğrenciye 80 YTL'lik burs veren belediye, 5 bin aileye da erzak ve kırtasiye yardımı yapıyor.

Maltepe: 2006'da 5 bin 256 kişiye 1,5 milyon YTL'lik para yardımının yanı sıra 5 bin 400 aileye de gıda yardımı yaptı. Belediye ayrıca 500 öğrenciye karşılıksız eğitim bursu, 21 bin ilköğretim okulu öğrencisine kırtasiye ve 10 ilköğretim okuluna da bilgisayar yardımı yaptı.

 Yardımın sınırı yok

Diğer şehirlerdeki bazı AKP'li belediyelerin yardım çalışmaları da şöyle:


Adıyaman: Kış aylarında yoksullara kömür, Ramazan ayında ise gıda yardımı yapıyor.

Afyonkarahisar: Geçen ocak ayında 30 bin YTL değerinde 300 aileye 30 ton kömür dağıttı.

Antalya: Her ay düzenli olarak 150 yaşlıya aciz maaşı veren belediye, yılbaşından bu yana 16 bin kişiye gıda yardımı ve 14 bin 500 kişiye de giyecek yardımı yaptı.

 

Öğrencilere burs


Balıkesir: 2005 yılında 220 bin YTL, 2006'da ise toplam 560 bin YTL yardım yapan belediye, geçen eğitim yılının başında da 300 öğrenciye 250 bin YTL'lik eğitim yardımı yaptı.

Bilecik: Belediye, 50 ilköğretim okulu ve lise, 50 de üniversitede okuyan olmak üzere toplam 100 öğrenciye her ay toplam 4 bin YTL burs veriyor.

 

Kömür yardımı


Bolu: Hayır Çarşısı aracılığıyla yerel seçimlerin ardından 2 bin 89 aileye giyim, 2 bin 51 aileye kuru gıda yardımı, 250 aileye ev eşyası, 9 çifte düğün yardımı yapan belediye ayrıca aşevinden 1792 kişiye yemek yardımı ve 873 öğrenciye de burs yardımı yaptı.

Burdur: Her kış yaklaşık bin aileye 250'şer kilo kömür yardımında bulunan belediye, her Ramazan ayında ise 2 bin aileye gıda yardımı yapıyor.

Bursa: Düzenli olarak 8 bin 500 aileye kuru gıda yardımı yapan belediye, 5 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye, 1700 öğrenciye 80'er YTL'lik bursun yanı sıra yıllık ortalama 500 kişiye de giyecek yardımı yapıyor.

Çorum: 2007 yılında yardımlara 150 bin YTL´lik bütçe ayıran belediye yaklaşık 300 aileye para, aylık gıda, kırtasiye ve giyim yardımı yapıyor.

Denizli: Her yıl düzenli olarak 1500 üniversite öğrencisine ayda 100 YTL, 500 lise öğrencisine ayda 50 YTL burs veriliyor.

Erzurum: Her gün dar gelirlilere ekmek yardımı yapan belediye, kış öncesi ise kömür dağıtıyor.

Giresun: Düzenli olarak ekmek, fakir asker ailelerine para ve yılda bir kez eğitim yardımı yapıyor. Geçen yıl yapılan yardımların toplamı 449 bin YTL.

 Asker ailelerine 75 YTL veriliyor

AKP'li belediyelerin yaptığı yardımlar şöyle devam ediyor:


Hatay: 300 yoksul öğrenciye ayda 90 YTL öğrenim bursu veriyor.

Kocaeli: Ramazan ayında yaklaşık 30 bin koli gıda dağıtıldı.

Konya: Dar gelirli 10 bin aileye düzenli olarak ekmek ve kuru gıda yardımı, şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı yapılıyor.

Kütahya: Her gün 150 yoksul aileye sıcak yemek yardımı yapan belediye, geçen yıla kadar 200 aileye birer ton yakacak kömür yardımında bulundu.

Malatya: Son bir yıl içinde 5 bin aileye yarımşar ton kömür, 6 bin aileye de kuru gıda yardımı yapıldı.

Manisa: Manisa merkezde geçtiğimiz yıl boyunca 2 bin 962 ton kömür dağıtılırken, bu yıl seçim öncesinde 30 Haziran tarihine kadar 3 bin 300 ton kömür dağıtıldı. 500 kiloluk kömür miktarı da bu yıl 750 kiloya yükseltildi.

Samsun: Maddi durumu yetersiz olan kişilere, yılda bir kez olmak üzere gıda, para ve giyecek yardımı yapılıyor.

Sivas: 2007 yılının ilk 6 ayında 2 bin kişiye yarım ton odun, 250 aileye inşaat malzemesi yardımı yapan belediye, 150 aileye de ev eşyası verdi.

Tokat: Her gün düzenli olarak 2 bin 150 haneye sıcak yemek yardımı yapıyor. Bünyesindeki Hayır Çarşısı aracılığıyla da yaklaşık bin kişiye kuru gıda ve giyecek yardımı yapılıyor.

Şanlıurfa: Yoksullara günde 3 bin ekmek dağıtımı yapan belediye, ayrıca yoksul asker ailelerine de aylık 75 YTL yardımda bulunuluyor.

Uşak: Son 6 ayda şehit ve gazi ailelerine 50 ton kömür yardımı yaptı.

Van: Her ay 100 aileye gıda ve 24 aileye kira yardımı yapılıyor.

 Öğrencilere her gün kahvaltı

Diğer AKP'li belediyeler ve yaptıkları yardımlar şöyle:


Yozgat: 400 aileye düzenli olarak yemek yardımı yapan belediye, 1.5 yıldır muhtaç asker ailelerine de ayda 50 YTL yardımda bulunuyor.

Zonguldak: Muhtarlar aracılığıyla tespit edilen fakir ailelere gıda yardımı yapan belediye, ayrıca askere gidenlerin ailelerine aylık 70 YTL para yardımı yapıyor. AKP'li Zonguldak ilçe belediyeleri ise, gıda, öğrencilere burs ve fakir ailelere de ikinci el eşya yardımında bulunuyor.

Aksaray: İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapan belediye, öğrencilere ise burs veriyor.

Karaman: Düzenli olarak gıda ve nakdi para yardımı yapıyor.

Kırıkkale: Ailelere düzenli olarak gıda, giyim ve ev eşyası yardımı yapıyor.

Yalova: Ayda 250 aileye 10 bin YTL'lik gıda yardımı yapan belediye, 945 öğrenciye de her gün kahvaltı, 225 öğrenciye ise 100'er YTL'lik burs veriyor.

Karabük: Eğitim dönemlerinde öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yapılıyor.

Milliyet



Bu haber 181 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,927 µs