En Sıcak Konular

Erdoğan'dan, Bahçeli'ye Gül fırçası

16 Temmuz 2007 10:08 tsi
Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin mitinglerde 'Erdoğan, Gül'ü harcadı' şeklindeki açıklamalrına , 'Sayın Bahçeli, o sizin karakterinizdir' derken, sert mesajlar yolladı.

Kanal 24 televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan,

''Sizin uzlaşmayla ilgili ifadenizden sonra bu sanki Sayın Gül'ün dışlandığı gibi yorumlara da yol açtı. Sayın Gül ile bunu konuştunuz mu? Sayın Gül'ün ismi hala masada mı?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

''Şunu çok açık, net söylemem lazım; Tayyip Erdoğan olarak benim Sayın Gül'ü dışlamam diye bir şey asla düşünülemez. Ben bunu benimle görüşen bütün gazetecilere söyledim. Ama hedef saptırıyorlar. Bir defa Sayın Gül'ün buradaki takdiri, buradaki iradesi benim için çok önemlidir. Neden? Çünkü Sayın Gül benim bir yol arkadaşım olarak, bir dava arkadaşım olarak, bu gelişmelerde çok ciddi manada bir haksızlığa uğratılmıştır.

Geçen akşam, Bahçeli, baktım, benimle dava arkadaşımın arasını açma yöntemleri deniyor. Ben manevra yapmışım da onu böyle bir pozisyona itmişim. Sayın Bahçeli; Boşuna böyle şeylerle uğraşma, o sizin karakterinizdir, bizim kardeşlik anlayışımız, dava arkadaşlığımız farklıdır. Biz bulunduğumuz koltuklara yapışıp kalanlardan değiliz. Öyle bir derdimiz yok.

Nasıl ki, Sayın Gül başbakanlık görevindeyken, başbakanlık görevini bana teslim etme nezaketini gösterebildiyse, ben de cumhurbaşkanlığı noktasında kararımı verdikten sonra o makama kardeşimin, arkadaşımın layık olduğu nezaketini gösterme durumundaydım ve bunu da yaptım. Bunu yaparken de en geniş manada istişarelerimi yaptım, bütün arkadaşlarımla, teşkilatımla, sivil toplum örgütlerinin bazılarıyla, bazı gazeteci arkadaşlarımla da görüştüm. Hepsiyle görüştükten sonra da bu kararı verdim.

Ama maalesef beklemediğimiz, ummadığımız tuzaklarla karşı karşıya kaldık.'' ''Sayın Gül'ün ismi hala masada mı?'' sorusuna da Başbakan Erdoğan, ''Tabii kesinlikle. Ama diyorum ya, irade onun'' cevabını verdi

haber7



Bu haber 252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs