En Sıcak Konular

Dengeler değişti, Bush İran'ı vurmayı planlıyor

16 Temmuz 2007 09:47 tsi
İngiliz Guardian gazetesi, özel bir haberinde Beyaz Saray'da İran'a askeri harekat seçeneğinin yeniden ağırlık kazanmaya başladığını yazıyor:

"Beyaz Saray'da dengeler yeniden değişti. Bush'un görev süresi dolmadan İran'a askeri harekat düzenlenmesi seçeneği bir kez daha ağırlık kazandı.
     
Geçen ay Beyaz Saray, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'nın katılımıyla yapılan bir değerlendirme toplantısında Bush, İran'a karşı harekete geçilmesi için bastıran Başkan Yardımcısı Cheney'in yanında yer aldı.
     
Güvenilir bir kaynak, 'Bush, İran işini çözmeden başkanlıktan ayrılmayacak' dedi.
     
ABD'nin Irak'ta büyük sorunlar yaşamasına karşın gözlerini İran'dan ayırmadığına dikkat çeken Guardian'a göre, Beyaz Saray, Orta Doğu'da etkinliğini son altı yılda iyice artıran Tahran'ın nükleer silah peşinde olduğuna, Irak ve Afganistan'daki direnişçileri silahlandırdığına inanıyor.
     
Gazete, Cheney'in başından beri İran'a askeri müdahale için bastırdığını, ancak Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates'in muhalefetiyle karşılaştığını hatırlatıyor:
     
"Geçen yıl Bush, İngiltere, Almanya ve Fransa'yla birlikte İran'a diplomatik baskı uygulayan Rice'ın yanında yer almıştı. Son toplantıda ise, İran'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns, diplomatik manevraların Ocak 2009'da devam ediyor olacağını söyledi.
     
Ancak Bush ve Cheney buna karşı çıktılar. Washington'daki kaynağa göre, Bush ve Cheney, ister Demokrat ister Cumhuriyetçi olsun, yeni başkanın kararlılıkla İran'ın üzerine gideceğine inanmıyor.
     
Başkan ve Yardımcısı, nasıl olsa bölgede yine ABD suçlanacağı için İran'a harekatı İsrail'in gerçekleştirmesi konusunda da gönülsüz.
     
Guardian Beyaz Saray'daki dengelerin değişmesine karşın, İran'a harekat konusundaki nihai kararın gelecek yıldan önce alınmasının beklenmediğini, bu süre içinde diplomatik çabaların süreceğini ekliyor."
     
milliyet



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs