En Sıcak Konular

Romney'in gafı imajına darbe vurdu

20 Eylül 2012 09:04 tsi
''Amerikalıların yüzde 47'sine'' dair ülkede tartışma yaratan sözlerinin basına sızdırılmasından uğradığı zararı gidermeye çalışan Cumhuriyetçi Parti'nin ABD başkan adayı Mitt Romney, ''Amerika'nın yüzde 100'ünü desteklediğini'' söyledi.

Florida eyaletinin Miami kentinde, İspanyolca yayın yapan televizyon kanalı Univision'ın ev sahipliğindeki foruma katılan Romney, ülkenin seçim gündeminde ''bomba etkisi'' yaratan, ''gelir vergisi ödemek için yeterli derecede geliri olmayan ve ABD Başkanı Barack Obama'ya oy verecek gibi görünen yüzde 47'lik kesimi umursamadığı'' şeklindeki sözlerine dair sorularla karşılaştı.

''Oyların yüzde 100'ünü alamayacağımı biliyorum ve seçim kampanyam, beni destekleyebileceğini düşündüğümüz kimseler üzerinde yoğunlaşacak'' diyen Romney, kampanyasının, yardıma ihtiyacı olanlara yardım edilmesine odaklandığını ve Amerika'nın yüzde 100'ünü kapsadığını vurguladı.

-4 kez ''yüzde 100'' dedi-

Forumda, ''yüzde 100'' ifadesini dört kez kullandığı gözlenen Romney, sürekli olarak tüm Amerikalıları temsil ettiği mesajını verdi ve Demokrat eğilimli bir eyalet olan Massachusetts'te valilik yaptığı dönemi, siyasi parti gözetmeksizin herkese liderlik yapabileceğinin kanıtı olarak gösterdi.

Romney, ''Geçmişim ortada. Yüzde 100'e yardım etme kapasitemi gösterdim'' ifadesini kullandı.

Gün içinde ayrıca Atlanta'da bir bağış toplama etkinliğine katılan Romney, burada yaptığı konuşmada da yoksul ve orta sınıfa önem verdiğini belirtti.

Romney, ''Bu kampanyada öne çıkan soru, yoksul ve orta sınıfa kimin önem verdiği değil. Ben de veriyorum, Obama da. Buradaki soru, yoksul ve orta sınıfa kimin yardım edebileceği. Ben edebilirim, o (Obama) edemez'' diye konuştu.

-Ankete göre, ''yüzde 47'' açıklaması Romney'nin imajına darbe vurdu-

Ancak, Reuters/Ipsos tarafından düzenlenen bir anket, ülkenin neredeyse yarısını görmezden gelen sözlerinin, Romney'nin imajına darbe vurduğu sonucunu ortaya koydu.

Ankete katılan kayıtlı seçmenlerin yüzde 43'ü, Romney'nin Mayıs ayında Florida'da katıldığı bir toplantıda gizli kamerayla çekilen görüntülerde yer alan sözlerini duyduktan sonra, Romney'ye olumlu bakışlarının azaldığını belirtti. Katılımcıların yüzde 59'u da Romney'nin haksız biçimde Amerikalıların yarısına yakınını reddettiği yönünde görüş bildirdi.

zaman



 

Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,054 µs