En Sıcak Konular

AKP adayı Saffet Kaya'ya saldırı

16 Temmuz 2007 09:16 tsi
AKP Ardahan Milletvekili Adayı Saffet Kaya ve beraberindekiler, seçim gezisi için gittikleri Ardahan'ın Damal İlçesi'ne bağlı Yukarı Gündeş Köyü'nde silahlı bir grubun tacizine uğradı.

Çıkan arbedede 2'si silahla olmak üzere 3 kişi yaralandı. Yaralılar Ardahan Devlet Hastanesi'nde kaldırılırken, jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olay bugün saat 18.30 sıralarında Atatürk’ün siluetinin göründüğü Yukarı Gündeş Köyü yaylasında meydana geldi. Yaklaşık 15 kişilik grupla birlikte yaylaya giden AKP’nin birinci sıra milletvekili adayı Saffet Kaya’nın CHP’li oldukları öne sürülen 100 kişilik bir grup tarafından yolu kesildi. Gruptaki bazı kişilerin küfürlü hakarette bulunması üzerine Saffet Kaya, olayın büyümemesi için partililerle birlikte geri dönmek istedi.

Bu sırada kimliği tespit edilemeyen ve aşırı alkollü olduğu söylenen bir kişi silahına sarıldı. Saffet Kaya’nın anonsunu yapan Turgay Derin’in kafasına silahın kabzası ile vurarak yaralayan saldırgan, ardından ateş açarak 2 yandaşını biri bacağından, diğerini ise ayağından yaraladı.

Köylülerin araya girmesi ile Saffet Kaya ve partililer, olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaralanan 3 kişi Ardahan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi olan Yukarı Gündeş Köyü'nden iki kişi ayakta tedavi edilerek taburcu oldu. Turgay Derin ise tedavi altına alandı. Jandarma olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

CHP'Lİ VEKİLDEN HASTANE ZİYARETİ

Olayı duyar duymaz hastaneye giden CHP milletvekili Ensar Öğüt AKP’lilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bunun çok üzücü bir olay olduğunu söyleyen Öğüt, “Kaya ve arkadaşlarına saldıranlar kesinlikle CHP’li değil. Turgay Derin’i yaralayan kişi alkolün etkisi ile rasgele ateş edip iki arkadaşını yaralamış. Umarım bu tür olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.


hürriyet



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,456 µs