En Sıcak Konular

O hakim '5'e nasıl geçti?

16 Temmuz 2007 07:36 tsi
O hakim '5'e nasıl geçti? Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bazı yargı mensuplarının çetelerin düzenlediği seks partilerine katılması ile ortaya çıkan duruma çok üzüldüğünü belirterek 'Daha neler var neler' diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bazı yargı mensuplarının çetelerin düzenlediği seks partilerine katılması ile ortaya çıkan duruma çok üzüldüğünü belirterek "Daha neler var neler" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Cemil Çiçek, şunları söyledi:

"Bu meslekte, bu dünyada eli öpülesi çok insan var; ama Türkiye’de kötünün dostu çok olunca, onların ayıklanması da zor oluyor. Neler var, neler. Bizim neler çektiğimizi bilemezsiniz. Buna rağmen çok şey yapıldığını düşünüyorum. Ben kendi dönemimde, hemşehrim de olan çok yakın bir arkadaşımın oğlu için soruşturma açtırmakta hiç tereddüt etmedim. Pek çok davada bu tür yanlış, sakat işler oluyor. Yani siz ne sanıyorsunuz, Neşter Davası olsun, bankalar olsun neler var neler. Ama her şey konuşulmuyor. Çünkü yargıyı korumak gerekiyor. Senle ben yanlış yaptığımızda güvenilir insanlar olarak yargı insanına gidiyoruz. O da kötüyü yaparsa o zaman ne yapacağız? Yargı içindeki meslek taassubu mutlaka yenilmeli. Burada da bir engel var. Örneğin, ben soruyorum, bankalarla ilgili davalara bakan 8’inci Ağır Ceza reisi niye 5’inci Ağır Ceza reisi oldu? Bunun araştırılması lazım. Bu işlerde sakat, kötü şeyler döndüğünü düşünerek başvurduğu yerde, davasına baktığı hortumcu bankacının kardeşi içeriden çıkıyormuş, deniyor. Yani bunlar doğru mu, bakılmalı. Yargının önünde böylesi kötü ilişkilerle ilgili sorun var; ama bence asıl sorun bilirkişi kurumudur. Bu kurum düzeltilmedikçe sorun giderilemez. Bu konuda açtırdığımız pek çok soruşturma var; ama elli mislini biliyor, bir şey yapamıyoruz. Çünkü bilgiyi belgelemek, delillendirmek o kadar kolay olmuyor."
hürriyet



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,437 µs