En Sıcak Konular

Perinçek'in ip yorumu!

15 Temmuz 2007 21:56 tsi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin tiyatro sahnesi olmadığını belirterek, ''Öyle birbirine ip atarak Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmek mümkün değildir'' dedi.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin tiyatro sahnesi olmadığını belirterek, ''Öyle birbirine ip atarak Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmek mümkün değildir'' dedi.
Perinçek, partisince Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Perinçek, "Lozan Kahramanı Perinçek" sloganlarıyla kürsüye çıktı.

Doğu Perinçek, Türkiye'nin önünde büyük zorluklar bulunduğunu ifade ederek, bu zorlukları, Türk milletine yakışan bir iradeyle aşacak gücün partisinde olduğunu savundu.

“İP, Türkiye'yi tekrar Atatürk devrimlerinin rotasına çekmek için ayağa kalkmıştır” diyen Perinçek, “Türkiye bir tiyatro sahnesi değildir. Bu büyük sorunların eşiğinde, öyle birbirine ipler atarak Türkiye'nin hiçbir sorunu çözmek mümkün değildir. Türkiye'nin altında mayınlar patlıyor, çarşılarında bombalar patlatılıyor. Kuzey Irak'ta 155 Türkmen kardeşimiz daha dün şehit edilmiştir. Her bomba, her kurşunda tek bir gerçekle karşılaşıyoruz. O da ABD” diye konuştu.

Perinçek “Bütün partilere soruyoruz. Terörün arkasında kim var? Milletimiz biliyor, terörün arkasında ABD var, Bush yönetimi var" dedi.

Kerkük referandumu

Doğu Perinçek, diğer partilerin seçim beyannamelerindeki ABD ile stratejik ortaklığa ilişkin görüşlerini de eleştirerek, Kerkük'te bir referandum yapılmak istendiğini, bunu ABD'nin planladığını dil egetirerek, Kerkük'ün Ortadoğu'da kurulacak ikinci İsrail'e katılmak istendiğini iddia etti.

Türkiye'ye bu nedenle yeni bir tuzak kurulduğunu öne süren Perinçek, "ABD ile stratejik ortaklık, Müslümanların yaşadığı 24 ülkenin parçalanmasına ortaklıktır. ABD ile stratejik ortaklık kurmak istemek, son Türk Devleti'nin yok edilmesine stratejik ortaklıktır" diye konuştu.

“Ortadoğu ülkeleriyle birleşeceğiz”

Perinçek, iktidara gelmeleri halinde terörü bitirmek için millet ile el ele her türlü imkanın kullanılacağını ifade ederek, "Terörü bitirmek bir hükümet işidir. Yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin işi değildir" dedi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, hükümet olmaları halinde Ortadoğu ülkeleriyle birleşerek ABD'yi pes ettireceklerini öne sürdü.

CNN Türk



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs