En Sıcak Konular

Erdoğan, İstanbul'da gövde gösterisi yaptı

15 Temmuz 2007 21:26 tsi
Erdoğan, İstanbul'da gövde gösterisi yaptı  
AK Parti 22 temmuz seçimleri öncesinde İstanbul'da gövde gösterisi yaptı. Meydanın "Vur vur inlesin" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Vurmanın iki türü vardır. Birincisi kavgacı ruhların vurmasıdır. Bu işi beceren Bahçeli'dir. Bir de kriz tüccarı vard

Kazlıçeşme Meydanında yüzbinlerce insandan oluşan coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan Baykal'ın AK Partililerin vatandaşa altın dağıttığı yönündeki iddiasını eleştirerek başladığı konuşmasında CHP liderine "Bu iddianı ispatlamazsan namertsin, müfterisin. Müfterisin gerçi senin muhalefet lideri olman benim işime geliyor. Ama müfteriler siyasetten silinmeli ki bu ülkenin ufku açılsın" diye seslendi. Baykal'ın malvarlığı beyanını hatırlatan Erdoğan, 'Dürüst ol' derken, "Gel sana Yeni Camii'nin önünde mendil açalım da bu işi halledelim" ifadesini kullandı.

AK Parti lideri Baykal'ın gazetelere verdiği ilanlarla alay etti. CHP'nin ilanlarında ekonomi ile ilgili rakamların yanlış olduğunu belirten Erdoğan, "Baykal senin kılavuzun karga. Sen gel bu kılavuzunu değiştir. Yoksa hep rezil olacaksın. Durumun iyi değil. Biliyorsunuz kılavuzu karga olanın...Durumun kötü" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu sözleri meydanda gülüşmelere yol açtı. CHP'nin ilanlarında Türkiye'nin dış borcu 403 milyar dolar devletin borçlanma faizi de %19 olarak gösteriliyordu. Baykal'a, "Ben ekonomistim gel sana biraz ekonomi dersi vereyim" diyen Erdoğan, borcun 2006 sonu itibariyle 183 milyar dolar olduğunu,reel faizlerin de yüzde 10 olduğunu bileşik faizlerin %17,8 olduğunu kaydetti. Başbakan, göreve geldiklerinde milli gelirin 181 milyar dolar olduğunu bu rakamın şimdi 400 milyar dolara yükseldiğini dile getirdi.

Erdoğan, Baykal'ın kendisini teröre teslim olmuş gösteren gazete ilanlarına da çattı. Bu yılki şehit sayısının 73 olduğunu söyleyen Erdoğan, Baykal'ın Başbakan yardımcısı olduğu 1995'te verilen şehit sayısının 1158 olduğunu ifade etti.  

AK Parti lideri Erdoğan, konuşmasında 'mazotçular' diye nitelediği Genç Parti lideri Cem Uzan ve Baykal'a "Yalanın fiyatı düştü şimdi yalan 1 YTL" diye göndermede bulunhdu. Bu sırada vatandaşların Baykal'ı yuhalamasına "AK Parti'nin yuhu Baykal'ınkine benzemez. Demokratiktir. Sandıkta ortaya koyar ve sandığa gömer sözleriyle müdahale etti.

Erdoğan, Baykal'ın milletle bir derdi olmadığın ileri sürerek doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hiç miting yapamadığına dikkat çekti. Sadece Tunceli'ye gidebildiğini hatırlatarak, "Orada da yuhaladılar. Geri iade ettiler" ifadesini kullandı.

Başbakan, Cem Uzan'ın babası Kemal Uzan'ın devlete olan borcunu İstanbul'da da tekrarladı. Uzan'ın Güney Kıbrıs'ta Türkiye aleyhine dava açtığını hatırlattı.

Notlar:

3 Kasım mitingine göre katılım 3 katı fazlaydı. Geçen seçimde de AK Parti mitingini Kazlıçeşme'de yapmıştı. Bu miting o güne göre 3 kat daha büyük bir katılıma sahne oldu. Cumhuriyet Mitinginde görülen "Tayyip Baksana Kaç Kişiyiz Saysana" sloganını bazı katılımcılar Pankartlarla tersine çevirmişti. "Baykal Baksana, Kaç kişiyiz saysana ". Milletvekili adaylarından Reha Çamuroğlu da katılıma vurgu yaparak, "Bakalım bizi sayabilecekler mi? dedi.

Birçok insan pikniğe gider gibi gelmişti. Katılımcılara yakından bakınca toplumun tüm kesimlerini görmek mümkündü. Açığı kapalısı, Alevi-Sünni herkes Kazlıçeşme'de toplanmıştı. Meydan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşmalarda oldukça heyecanlandı. Abdullah Gül konuşurken, defaatle 'yuh çekmeyin' diye uyarmak zorunda kaldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan konuşurken bile, yüzlerce insan alana halen geliyordu. Saat 17.00'deki miting için meydana girişler saat 12.00'dan itibaren başladı. Partinin yeni transferleri Reha Çamuroğlu ve Ertuğrul Günay büyük alkış aldı. Mitinde Başbakan'dan önce ilk söz onlara verildi. Her iki adayın da konuşurken bir hayli heyecanlı olduğu görüldü. Abdullah Gül konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde durdu. "Sokaktaki çocuğu bile güldürecek kararlar çıktı bu ülkede" diyerek gülüşmelere neden oldu. Bitiriş cümlesi olarak "Sizi mahcup etmeyeceğiz" dedi.

zaman
 



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs