En Sıcak Konular

Sineye çekmeye devam! ’Ne dese Hocamdır’

15 Temmuz 2007 21:10 tsi
Sineye çekmeye devam! ’Ne dese Hocamdır’ Kendilerini adeta eleştiri topuna tutan Saadet Partisi hakkında ne Erdoğan’dan ses çıkıyor ne de diğer AKP kurmaylarından. Kamuoyu merak ediyor, hazırcevaplılığıyla bilinen Başbakan bu ağır ithamlara neden gerektiği gibi yanıt vermiyor?

Başta Deniz Baykal, Devlet Bahçeli, Cem Uzan’dan gelenler olmak üzere kendine yöneltilen her eleştiriye anında tokat gibi cevaplar yetiştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi özellikle de Hocası Erbakan tarafından gelen en ağır sözlere bile bir o kadar suskun.

Erdoğan hakkında ‘Biz ders verirken o arka bahçede top oynuyordu’ diyen Erbakan Hoca ise önceki gün yine katıldığı programda ‘Tarıma destek vermeyeceksin, hayvanı yok edeceksin, domuz eti satacaksın, hadi oradan domuz uşağı sen de’ diyerek hem RTÜK’ün hem de Başbakan’ın tepkisini aldı. Bu sözün arkasından Hocasına ilk kez karşılık veren
Başbakan’ın ise cevabı yine gayet nazikçe ve kibardı. Başbakan, ’80 yaşını devirmiş birine cevap vermeye benim aldığım terbiye müsaade etmiyor. Millet en iyi cevabı verecektir’ diyerek yine konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmadı.

Zira Başbakan yaştan dolayı bir Parti’nin siyasi liderine cevap vermeyecek yapıda biri değil, Baykal’ın da yaşı 70’e yaklaştı ama ona ‘Yaşı 70; ama siyasi etikten haberi yok’ diyebilmiş; yeni bir siyasi polemiği başlatabilmişti.

Konuyla ilgili yapılan tahminlerde kimi kesim bu durumu, Erdoğan’ın, ‘16 yaşından parti başkanı oluncaya kadar yanında büyüdüğü hocasına saygısızlık etmek istemiyor’ şeklinde yorumluyor. Bir kesim ise –ki bu kesimin çoğunluğu ‘Milli Görüş’ ruhunu hala ayakta tutmaya çalışıyor- Başbakan’ın doğrular karşısında söyleyecek sözü olmadığına inanıyor. Son gurup ise, ‘boynuz kulağı geçti’ türünden bir yorumla AKP’nin eleştirilere kulak asmayarak yoluna devam etmeyi tercih ettiğini söylüyor.

Ama asıl gerçeği, bütün kurmaylarına hiçbir şekilde Saadet Partisi’nden gelecek eleştirilere karşılık verilmeyeceği talimatını veren Başbakan Erdoğan biliyor.

iyibilgi.com



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,444 µs