En Sıcak Konular

Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor

15 Temmuz 2007 19:34 tsi
Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul mitinginde Kazlıçeşme'de yüzbinlerce kişiye hitap ediyor. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet partileri var...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul mitinginde Kazlıçeşme'de yüzbinlerce kişiye hitap ediyor. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet partileri var.  
           
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme mitinginde konuşuyor.

Baykal'ın istatistik bilgilerini nerden aldığını merak ediyorum diyen Başbakan Erdoğan, 'Derhal klavuzlarını değiştir. Klavuzu karga olanın' dedi ve sonrası hatırlatarak 'İşin zor' dedi.

DSP-MHP-ANAP koalisyonunda 22 bankanın hortumlatıldığını hatırlatan Erdoğan, 'Sayın Bahçeli o zaman elin ne topluyordu. Bak sana burdan sesleniyorum. -Sen Halka zulm ettin' dedi.

Başbakan, 22 bankanın içerinde hortumalan İmar Bankası için Uzan'a, 'Mazotçu' diyen Erdoğan, 'Şimdi çıkmış, mazotu 1 YTL'ye satacağım diyeceğine, babasının 9 katrilyon borcunu öde' dedi.

Erdoğan özeetle şunları söyledi:

"Biz göreve gelediğimizde Türkiye'nin milli geliri 180, Türkiye'nin borcu da bu rakamlarda idi. Türkiye'nin milli geliri 400 milyar dolar oldu. O zaman borcun gelire oranı yüzde 79 idi şimdi 50'lere düştü.

Kendisine bir ekonomi dersi vermem lazım. Bazıları şecaat arzederken sirkatini söylüyor. Bakınız diyor ki, Türkiye'de devlet yüzde 19 reel faizle borçlanıyor diyor. Şu anda bizim devletin borçlanma faizimiz yüzde 17. Bu nominal faiz. Reel faiz ise, enflasyonla bileşik faiz arasındaki fark, reel faizi verir. Şu andaki reel faiz yüzde 9-10 arasında. Yüzde 19 nire, yüzde 10 nire?

Biz göreve gelmeden önce yüzde 63 ile borçlanıyordu, şimdi yüzde 18.

Onun için milli gelirimiz 180 milyar dolardan 400 milyar dolara yükseldi. İhracat 36 milyar dolardı, şimdi 96 milyar dolar.

Biz ülkeyi DSP,MHP,ANAP'tan devraldık. 22 banka silinip gitti. Bunlara 40 milyar dolar gitti. Bu para halkın cebinden gitti.

Sayın Bahçeli, sen ne topluyordun o zaman? Başbakan Yardımcısı değil mi idin? Sayın Bahçeli, zulme rıza zulmdür."

'BEN BAŞBAKAN OLDUKÇA SEN AVUCUNU YALARSIN'

Cem Uzan'ın Türkiye'yi uluslararası mahkemeye verdiğini söyleyen Erdoğan, 'İstediğin her mahkemeye git. Burdan dünya beni duysun. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldukça sen parayı değil ancak avucunu yalarsın' dedi.

BAYKAL BALIKÇILARI ZİYARET ETSİN

İktidara gelmesi halinde mazottaki ÖTV'yi kaldıracağını vaad eden Baykal için Erdoğan şunları söyledi: Senin haberin yok. Zaten çiftçi için mazotta indirim yapıyoruz. İDO ve balıkçıklara zaten 1 YTL'den veriliyor. Sen gidip benim balıkçı kardeşlerimi ziyaret etsen onlar sana anlatacakalrdır' dedi.

ARAMIZA AYRIMCILIK TOHUMLARI EKMEK İSTİYORLAR

Erdoğan, kalabalıktan bayraklarını kaldırmalarını isterken, Türkiye'ye şu mesajı verdi: Tek millet, Tek bayrak, Tek vatan, Tek devlet' diyerek 'Asıl mesele bu' dedi ve 'Bizi bölmeye güçleri yetömeyecek' dedi. 'Sizin şu birlikteliğiniz 23 Temmuz sabahı yeni bir süreci başlatacak. 3 Kasım'da yüzde 36 ladık, şimdi yüzde 40 ile yine tek başına, iş başına' diyen Erdoğan, kalabalıktan, 'Seçime kadar kapı kapı dolaşıp, herkese herşeyi anlatacağız. MHP'li, CHP'li ve diğer partili kardeşlerimize yumuşak dille gerçekleri anlatacağız. Çünkü bazıları görüyor ama inanmıyorlar. Görevimiz doğruları anlatmak' dedi.


Ayrıntılar geliyor.

 
haber7



Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs