En Sıcak Konular

Eroğlu: 'Müzakerelerinde sonu var'

14 Eylül 2012 15:42 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, her şeyin bir sonu olduğu gibi müzakerelerin de bir sonu olacağını söyledi.

Eroğlu, "Müzakereler ya anlaşma ile bitecek ya da anlaşamayacağımızı Birleşmiş Milletler (Bm) Genel Sekreteri görüp, anlayacak." dedi.

Derviş Eroğlu, devam eden müzakerelerde en büyük güçlerinin Anavatan Türkiye ve KKTC olduğunu kaydetti. Eroğlu, cumhuriyetin kuruluş safhalarında hep yanlarında olan Anavatan Türkiye'nin desteğiyle bugün dimdik ayakta durduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'de toplantı yapan Türkiye Kamu Sen Federasyonu'na bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikası yönetici ve üyelerini kabul etti. Kabulde, Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu ile Memur Sen Başkanı Çelebi Ilık da hazır bulundu.

Siyasi hayatı boyunca hep Anavatan Türkiye ve Türk halkına güvendiğini ve en zor günlerde bile umudunu hiç yitirmeyenlerden olduğunu kaydeden Eroğlu, bugün yine Anavatan Türkiye ile ulusal bir davayı müdafaa etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC devletinin durup dururken ortaya çıkmadığına işaret ederek, "Uzun yıllar verilen mücadelenin Anavatan Türkiye tarafından desteklenmesi ve 1974 Mutlu Barış Harekatı'nın sonuçları dikkate alındığında, çekilen meşakkatler ve ödenen bedeller ortaya çıkar" dedi. Eroğlu, KKTC'nin sadece Türkiye'nin tanıdığı bir devlet olmasının, devlet gerçeğini ortadan kaldırmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, devam eden müzakerelerde en büyük güçlerinin Anavatan Türkiye ve KKTC devleti olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Bir devlet sahibi olarak masada oturmak başkadır. Bir toplum temsilcisi olarak masada oturmak başkadır. Dolayısıyla, Anavatan Türkiye ve Türk kamuoyunun desteği yanımızda olduğu sürece, müzakere masasında elimiz hep güçlü olacaktır. Müzakereler ne kadar devam eder? Her şeyin bir sonu olduğu gibi bu müzakerelerin de bir sonu olması lazım. ya anlaşma ile bitecek, ya da anlaşamayacağımızı Bm Genel Sekreteri görüp, anlayacak"

Eroğlu, Kıbrıs Türkü'nün huzur ve güven içinde bu topraklarda yaşayabileceği bir anlaşmaya varmayı temenni ettiklerini ancak mevcut rakiplerinin anlaşma yolunda herhangi bir umut sergilemediğini söyledi. Rumların ortaya koyduğu öneriler ve düşüncelerden, anlaşmaya niyetleri olmadığını ortaya koyduğunu kaydeden Eroğlu, dünyanın ve Bm Genel Sekreteri'nin bunu görüp, Güvenlik Konseyi'ne aktarması gerektiğini belirtti.

cha



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs