En Sıcak Konular

Batman'da teröristler şantiye bastı

14 Eylül 2012 14:19 tsi
Batman'da yol yapım şantiyesini basan teröristlerin 7 iş makinesi ile işçilerin barınma yerlerini ateşe verdiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir grup terörist, dün gece Batı Raman Dağı etekleri ve Dicle Nehri yolu üzerinde yapılacak olan Kantar Köprüsü ile bağlantı yollarının yapım çalışmalarının yürütüldüğü şantiyeyi bastı. Teröristler, şantiyedeki 7 iş makinesi ile işçilerin barınma yerlerini yaktı.

Vali Yılmaz Arslan, olayın yaşandığı şantiyede incelemelerde bulunarak, firma yetkilileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının bölgede yürütülen yol ve köprü çalışmalarını sabote etmek istediğini belirterek, ''Burada 7 iş makinesiyle işçilerin barınma mekanı olan bir yer ateşe verilmiş. Allah'tan herhangi bir can kaybı veya yaralı söz konusu değil. Elbette bu bölgede yürütülen böyle önemli projeler nedeniyle zaman zaman bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Ancak devlet bu yatırımlara büyük önem veriyor'' dedi.

Kantar Köprüsü ile bağlantı yollarının yapım projesinin Batman-Mardin güzergahını 60 kilometre kısaltacağını kaydeden Vali Arslan, şöyle konuştu:

''Bizim açımızdan diğer bir özelliği de bu bölgedeki köylerin Batman'a daha rahat intikali sağlanacak olmasıdır. Burada yaklaşık 20 milyon lira proje bedeli olan bir işten söz ediyoruz. Müteahhitlerimiz çalışıyorlar. Moralimizi bozmaya gerek yok. Ne olursa olsun bu işleri yapacağız. Çünkü bunlar vatandaş için yapılıyor. Herkes bunun farkında. Devlet gereken tedbirleri almak suretiyle bu çalışmaları süresinde bitirecektir. Parasal anlamda bir sıkıntımız yok. Zarar tespiti yapılıyor. Zararların karşılanması konusunda önemli bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Vatandaşın hangi hizmete ihtiyacı varsa bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, bu hizmetleri tamamlayacağız. Kim engel olmak isterse istesin bu hizmetler devem edecektir.''

Arslan, olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Vali Arslan'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan da eşlik etti.

Kaynak: AA



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs