En Sıcak Konular

Rumlara Disney Land Şoku

15 Temmuz 2007 15:08 tsi
Rumlara Disney Land Şoku Kıbrıs'ta Rum tarafına Disney Land kurulacaktı. Rumlar oraya da ırkçılık sokunca...

Yok Disney

Rumlar, Güney Kıbrıs'a Disneyland kuracaktı. 'Türkler giremez' notasını gören ABD'liler, 100 milyon dolarlık projeyi iptal etti.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin turizmine büyük katkı sağlayacak Disneyland projesi, ABD'deki Türk lobisi sayesinde durduruldu. Maliyeti 100 milyon doları bulacak olan Disneyland projesine "Türkler giremez" ibaresi koyan Rumlar'a, ABD'lilerden sert tepki geldi.

DÜŞMANLIK ZARAR ETTİRDİ
Rum tarafının Limasol kentine yapmayı planladığı Disneyland'ın Türkiye, Mısır, Fas, Ürdün ve KKTC gibi ülkelerden binlerce kişiyi çekmesi bekleniyordu. Türk lobisinin elde ettiği bu büyük başarı, Kıbrıs Rum Kesimi tarafından büyük şaşkınlıkla karşılandı.

***

Disneyland zaferi

ABD'deki Türk lobisi, Kıbrıs Rum tarafına yapılacak Disneyland'ı engelledi... Ünlü eğlence merkezinin yetkilileri, 'Türkler'in kullanamayacağı projeyi iptal ettik' dedi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un büyük arzusu hayal oldu. Ünlü eğlence merkezi Disneyland'ı Limasol kentinde açmak için geçen yıl ABD'ye giden Rum heyeti, yaklaşık 100 milyon doları bulan proje konusunda anlaşma sağlamışlardı. Disneyland yönetimi, Limasol'da açılması planlanan eğlence merkezinin Yunanistan, Türkiye, Mısır, Fas, Ürdün ve KKTC'de yaşayanlar tarafından ziyaret edileceğini düşünüyordu.

KAYIP 100 MİLYON DOLAR
Fakat Rumlar, Türkiye ve KKTC'den kimseyi Disneyland'a almayacaklarını açıkladı. ABD'deki Türk lobisi, bunun insan haklarına aykırı olacağı konusunda Disneyland yönetimini ikna etti. Disneyland yönetimi "Türkler'in kullanamayacağı bir eğlence merkezinin yapılmasına onay veremeyiz. Yapılan ön anlaşmalar iptal edilmiştir" dedi. Şimdi Rumlar, 100 milyon dolarlık gelir kaybı nedeniyle şaşkın.

Bankadan farksız
ABD'nin Los Angeles kentinde 1955 yılında ünlü film yapımcısı Walt Disney tarafından kurulan eğlence merkezi, kısa zamanda Avrupa'nın birkaç ülkesinde de hizmete girdi. Bulunduğu ülkelere, yılda 50 ila 120 milyon dolarlık bir gelir sağlayan Disneyland, eğlence merkezlerinin temeli olarak gösteriliyor. 12 ülke, Disneyland'ı kendi topraklarına getirmek için çaba sarf ediyor.

aktifhaber



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs