En Sıcak Konular

Seçime 8 kala acı gerçek !

15 Temmuz 2007 13:46 tsi
Seçime 8 kala acı gerçek ! Seçimler yaklaştı ama acı bir gerçek hala önümüzde duruyor; bizi yönetmeye talipleri bir insan olarak tanımıyoruz ! Örneğin Bahçeli'nin neden evlenmediğini, Baykal'ın yanında hemen hiç göremediğimiz eşinin ona ne kadar destek verdiğini ya da Ağar'ın '

Seçime sekiz gün kaldı. İnsan olarak diyorum, liderleri ne kadar tanıyorsunuz?

Hakkı Devrim'in yazısından kesit.. 

İletişim fakültelerinde olup bitenden haberdar değilim. Benzer çalışmaları varsa, önce bu konuda bilgi edinmediğim için özür dilerim. Ama onları kınamaktan da geri durmam; niye bu araştırmaların sonuçlarını duyurmak için de bir gayret sarf etmiyorsunuz, diye.
Biz gazeteci taifesi, evet araştırıyoruz, peşini kovalıyoruz, haberleştirdiklerimizi yorumlamakta çoğu zaman aşırıya da kaçıyoruz. Ama bu gayretten alınan sonuç nedir, dürüstçe söylemek gerekirse, ciddî bir fikir sahibi değiliz.
Oysa bunu, herkesten önce bizim bilmemiz lazım. Bizden bekleneni, hakkını vererek yerine getirebilmek ve görevimizi yaptık diye rahat bir nefes alabilmek için.
İşimizi gereği gibi yapamadığımızı güncel bir misalle anlatayım size. Gene size sorarak başlayacağım:
– Tayyip Erdoğan'ı, Deniz Baykal'ı, Devlet Bahçeli'yi, Mehmet Ağar'ı... ve diğerlerini; çok değil sekiz gün sonra hayatınızı, mutluluğunuzu, geleceğinizi birinden birine emanet edeceğiniz bu insanları, sahiden siz ne kadar tanıyorsunuz?
Bu suali küçümsemeyin sakın! İngiltere'deki yüzde 70'i unutmayın! O ada, insanın ve onunla birlikte gazetelerin çok geliştiği bir ülkedir. Benim sorduğuma cevap vereceklerin, ülkeyi dirayetine teslim edecekleri siyaset liderlerini, yüzde 30 ölçütünde tanıdıklarını söylemek bile zor.
Nesil meselesi filan değil bu.
Demokrasiye niyetlenişimizden önceki liderleri, evet tanıyorduk; savaş kahramanı, tarihî kişiliklerdi. 1950'de başbakan olan Adnan Menderes'in, 1946 öncesi adını bile bilmezdik. Süleyman Demirel'i bize, iyi kötü 15 günlük bir (adeta) kampanya ile Hürriyet tanıttı. Bülent Ecevit bizim meslektendir, sizi bilmem, bizim yabancımız değildi. Kasketi, mavi gömleği, Rahşan Hanım, çay tiryakiliği, şiirleri dışında onu, insan olarak ne kadar tanıyorsunuz, desem? Turgut Özal'ı aile efradının hareketliliği sayesinde biraz tanır gibi olmadık değil.
Ne demek istediğimi, Pijama Gaffur'un jargonuyla söyleyeyim, siz anladınız.
– Tayyip Erdoğan'ın asıl dostları ve akıl hocaları kimdir, sualine bilginize güvenerek verecek cevabınız var mı?
– Diğerlerinden farklı olarak Olcay Hanım eşi Deniz Baykal'ın siyasî hareketliliğine hemen hiç katılmaz. Bu tavrının sebebine veya açıklamasına dair bir şey biliyor musunuz?
– Sorsam çoğunuz, Mehmet Ağar derin devletin adamıdır, diyeceksiniz. Seçimi kazanacağından ve başbakan olacağından pek emin görünüyor. Acep nedendir?
– Devlet Bahçeli varlıklı aile çocuğuymuş, Üniversitedeki lakabı kolejli. Ona ilk milliyetçi kitapları, eski Genelkurmay Başkanları'ndan Cemal Tural Paşa'nın eşi olan öğretmeni Suna Hanım tavsiye etmiş. Ankara'daki İktisadî, Ticarî İlimler Akademisi'nde Ülkü Ocakları'nı o kurmuş. Portakal sandığı içinde iki makinalı tüfek onun arabasının bağajında bulunmuş... Bunları biliyor muydunuz? Bahçeli de başbakan olması ihtimali söz konusu edilenlerden biri. (Bilmiyordum, Can Dündar'ın Lider Portreleri diye başladığı yazı dizisinde okuyup öğrendim. Ama gördüm ki, Devlet Bey'in niye hiç evlenmediğine dair, onun da ciddî bir bilgisi yok. «Memleket meseleleri nedeniyle hep ertelenmesi»nden söz etmekle yetiniyor. Milliyet, 12 temmuz.)
Türkiye, her kim olursa, yeni başbakanını da (insan olarak) tanımamakta devam edecek, demek istiyorum.

 



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs