En Sıcak Konular

Hastanelerde cep mesajıyla randevu dönemi başlıyor

15 Temmuz 2007 14:16 tsi
Sağlık Bakanlığı, vatandaşların hastanelerden daha rahat hizmet almalarını amaçlayan uygulamalara bir yenisini daha ekliyor.

Hangi hastanede, hangi doktora muayene olmak istediğini cep mesajıyla gönderen vatandaşlara randevu ile ilgili ayrıntılı bilgi verilecek.
 
Bu yıl hayata geçirilmesi beklenen "Randevu Sistemi ve Çağrı Merkezi" projesi sayesinde, hastanelerden telefonun yanı sıra, SMS ve internet aracılığıyla da randevu alınabilecek. Ayrıca büyük hastanelerde robot operatörlerle uygulanan telefonla randevu işleminin sıkıntılarına da çare bulundu. Artık canlı operatörlerle sıra verme dönemi başlayacak.

Bakanlık projeyle muayene olmak için erken saatlerde kuyruğa giren vatandaşların mağduriyetlerini gidermeyi, zaman ve işgücü kayıplarını önlemeyi, daha adaletli muayene işlemi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Devlet hastanelerinde muayene olmak isteyenlerin sıra almak için girdiği kuyrukları bitirmek isteyen bakanlık, çalışmalarını hızlandırdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla başlatılan proje kapsamında 3 GSM operatörü Turkcell, AVEA ve Vodafone ile Türk Telekom AŞ'nin yanı sıra çağrı merkezlerini yöneten önemli firmalarla çalışıldı. Altyapı ve teknik şartname çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, uygulamanın öncelikle aile hekimliğinin hayata geçirildiği bazı illerde başlayacağını bildirdi.

Yeni projeyle hastaneler, randevu sistemi ve çağrı merkezi hizmetlerinden oluşacak. Arayan vatandaşlara 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak görevliler tedavi olacağı günün tarih ve saatini verecek. Kurulacak çağrı merkezinde vatandaşlar, yüzde 90 oranında canlı operatör, yüzde 10 oranında da IVR (Robot veya otomatik sesli yönlendirme sistemi) sayesinde SMS ve internet aracılığıyla randevu alabilecek. Alınan randevu üzerinde değişiklik yapabilecek, randevuların teyit veya iptali olabilecek. Ayrıca hastane tarafından randevularda yapılan değişikliklerin vatandaşa bildirilmesi ve değiştirilecek randevuların başka hekimlere aktarılması için kolay ve kullanışlı imkanlar da sağlanacak. Eğer hastanın gitmek istediği hastanedeki doktorun muayene sırası dolmuşsa başka bir hastaneden vatandaşa randevu verilecek.

Tıbbi sekreterlerin yanlış yerden alınan randevuların önüne geçeceğini aktaran Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Nihat Akpınar, "Telefonla randevu Türkiye'deki büyük hastanelerde vardı. Ve randevuyu robot operatörler veriyordu. Şimdi tıbbi sekreterlerimiz bu işi yapacak. Hastanın ihtiyacı olan birimlere yönlendirecek." diye konuştu. "Uygulama sayesinde Erzurum'daki hastaya İstanbul'daki hastaneden randevu verilebilecek." diyen Akpınar, Türkiye'yi 8 bölgeye ayırdıklarını ilk aşamada Erzurum merkez olmak üzere Erzincan, Trabzon, Kars illerinde telefonla randevu verme işlemi yapılacağını belirtti.
 
 
zaman



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs