En Sıcak Konular

'Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek sonuç alamıyorsunuz'

15 Temmuz 2007 13:18 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gittiğinizde ne yazık ki sonuç alamıyorsunuz. Artık siyaset farklı şeyler yapmalı'' dedi.

Sezer, Eskişehir'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerin ülkede çekilen sıkıntıya (dur) demenin bir fırsatı olduğunu kaydetti.
     
Türkiye'nin ekonomik uygulamalarla 4.5 yıldır ezildiğini iddia eden Sezer, şöyle konuştu:
     
''İşsizlik çok üst boyutlara çıktı. İnsanlar iş bulma ümidini yitirdi. Çiftçi ve esnaf perişan. Yeniden hortlayan terör canımızı yakmaya devam ediyor. Terör dış destekleriyle Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ciddi şekilde tehdit ediyor. Başbakan Erdoğan, Eskişehir mitinginde terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız dedi. Başbakan kusura bakmasın, bu ülke terörle birlikte yaşamaya alışamaz. Terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız diyen Başbakan'a da alışamaz.'' Sezer, Türkiye'nin kavgaya, seviye olarak yerle bir olmuş siyasete değil, üreten siyasete ihtiyacı olduğunu belirterek, ülkenin kalkınmasını sağlayacak vizyonu ortaya koyacak projelere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
     
Türkiye'nin zenginlikte sosyal adaleti gerçekleştirecek uygulamalara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Sezer, şöyle devam etti:
     
''Aksi uygulamalardan laik demokrasimiz de büyük zarar gördü. Laikliğin ve bütünlüğün korunmasının en önemli koşulu işsizliğin önlenmesi, ekonominin gelişmesidir. Karnı aç insanlara sadece laiklik diyerek gittiğinizde ne yazık ki sonuç alamıyorsunuz. Artık siyaset farklı şeyler yapmalı. Biz de bu konuda üzerimize düşeni önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Emek, kültür sanat, sağlık ve eğitim gibi kurultaylar yaptık. Her köyün ve beldenin sorunları bizim kayıtlarımızda mevcuttur.
     
Bu açılımı öteden beri söylüyorduk. Laiklik ile ilgili duruşumuz zaten çok net. Laiklik vazgeçilmez ama inançlara saygıda kesinlikte kusur etmemek lazım. Tam tersine DSP o inançları yaşayan insanlardan kurulu bir partidir. Bugüne kadar böyle davrananlar var mıydı? Buna cevap vermeyim. Ama böyle bir algılama vardı. Bunu aşmamız lazım. Karnı tok, sırtı pek insanların laikliği, demokrasiyi ve bütünlüğü daha iyi koruyacağı çok açık. Ekonomiyi öncelikle ele almalıyız.'' Sezer, Türkiye'nin kaynaklarının yolsuzluklara akıtıldığını iddia ederek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'den aday olmasını Eskişehirlilerin içine sindiremediğini savundu.
     
Sezer, muhtemel bir CHP Hükümetinde bakan olup olmayacağını soran gazeteciye ''Bakanlık imkanı olursa ondan kaçmam'' diye cevap verdi.

milliyet



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs