En Sıcak Konular

"Suriye'de PKK eğitim kampları var"

11 Eylül 2012 11:59 tsi
Suriye Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Riyad Şukfa, Esad yönetiminin Türkiye'yi karıştırmak amacıyla terör örgütü PKK'ya destek verdiğini söyledi. Şukfa, "Suriye'de PKK'nın eğitim kampları olduğuna dair elimizde sağlam bilgiler var. Esad yönetimi

Türkiye'de son dönemde artan PKK saldırılarının arkasında Suriye yönetiminin olabileceği tartışılırken Suriye Müslüman Kardeşleri Lideri Muhammed Riyad Şukfa'dan önemli bir iddia geldi. Müslüman Kardeşler lideri Şukfa, Cihan Haber Ajansı'na verdiği röportajda Suriye'de PKK'nın eğitim kampları olduğunu ve bu konuda ellerinde sağlam bilgilerin bulunduğunu söyledi.

ESAD: TÜRKİYE'YE ZARAR VERSİN DİYE PKK'YA BAZI BÖLGELERİ VERDİ

Terör örgütü PKK'nın Suriye yönetimi ile birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Şukfa, "Suriye yönetiminin PKK'yı kışkırtarak onlara Suriye'de bazı bölgeleri verdi. Suriye yönetimi, PKK'ya bu bölgeleri Türkiye'ye zarar vermek ve eylem yapmak için verdi. Kürt devleti kurulsun diye değil." ifadelerini kullandı.

Suriye yönetiminin PKK'ya ilk olarak Halep kırsalında kamplar kurdurduğunu ifade eden Müslüman Kardeşler lideri Şukfa, "PKK'nın Suriye'nin birçok bölgesinde eğitim kampları olduğuna dair sağlam bilgiler var. İlk olarak bu kamplar Halep kırsalında kuruldu. Ancak Halep kırsalı muhalif askerlerin eline geçmesiyle birlikte bunlar başka yerlere taşındı. Bu bilginin doğruluğundan eminim. Bunlarla ilgili bilgiler bize kampların içinden geldi." dedi.

BÖLGEDE Şİİ EKSENİNE KARŞILIK BİR EKSEN YOK

Suriye yönetimi ile İran'nın PKK ile işbirliği yaptığı yönündeki iddiaları değerlendiren Şukfa Suriye siyaseti ile İran siyasetinin bir bütünün olduğunu söyledi. "İran her şekilde Suriye yönetimini destekliyor." diyen Müslüman Kardeşler lideri, "Bunlar kendi aralarında bir eksen oluşturmuşlar. Bu eksende İran, Hizbullah daha sonra buna Maliki yönetimindeki Irak girdi. Bu Şii eksen ortak siyasetleri var. Her alanda bir birliktelikleri ve yardımlaşmaları var. Ama maalesef bu Şii eksene karşılık bir eksen yok." şeklinde konuştu.

SURİYE'NİN PARÇALANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Suriye'nin parçalanması tartışmalarına da değinen Riyad Şukfa Suriye'deki Kürtlerin çoğunun Kürt devleti kurulması fikrine karşı olduğunu söyledi. Şukfa, Suriye'deki Kürtlerle sürekli temas halinde olduklarını dile getirdi. Şukfa, şöyle devam etti: "Alevi devleti için ise, sadece Alevilerin olduğu ve Alevi devletin kurulabileceği bir bölge yok. Suriye'nin sahil bölgelerinde halklar iç içe geçmiş durumda. Bu yüzden ben Suriye'de hiçbir parçalanma olmayacağı konusunda mutmainim. İsrail bunu arzulayabilir. Ancak, Suriye halkı çok daha bilinçlidir."

SURİYE YÖNETİMİNİN ÖMRÜNÜ ULUSLARARASI TOPLUM UZATIYOR

Suriye krizinin çok uzun sürdüğünü bunun da binlerce masum insanın hayatın mal olduğunu anlatan Muhammed Şukfa, halkı destekleyen ülkelerin sadece sözle desteklediğini buna karşılık Esad'i destekleyenler ise para ve silah yönüyle destek verdiğini söyledi. Suriye halkının neye mal olursa olsun yönetimi düşürme konusunda kararlı olduğunu kaydeden Şukfa, "Halk kanı ile savaşıyor. Bazı silahlara sahip olmayı başardı. Bu silahlar hafif olduğu için çatışmanın süresini uzatıyor. Batılı devletler ağır silahların girişine izin vermiyor. Buna karşılık yönetim karada tamamen bitmiş durumda. Sadece uçaklarla hava saldırısı düzenliyor." dedi.

AĞIR SİLAHLAR GELİRSE ESAD YÖNETİMİ BİR AYDAN KISA BİR SÜREDE BİTER

Esad yönetiminin ne zaman yıkılacağı ile ilgili değerlendirmede bulunan Şukfa, şu anki süreçte tarih vermenin çok zor olduğunu söyledi. Rejimin düşmesi için Batılı devletlerin muhalif askerlere tanksavar ve uçaksavar gibi ağır silahların aktarılmasına izin vermesi gerektiğini kaydeden Şukfa, "Rejim karada tamamen bitmiştir. Sadece uçak ve tanklarla yerleşim yerlerini bombalıyor. Bunlara karşı kullanılacak silahları muhaliflere verilirse yönetim bir aydan az bir sürede biter." değerlendirmesinde bulundu.

Cihan



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs