En Sıcak Konular

İlk müslüman üye: Bush Hitler’e benziyor!

14 Temmuz 2007 21:50 tsi
İlk müslüman üye: Bush Hitler’e benziyor! Amerikan Kongresi’nin ilk Müslüman üyesi, Bush’u faşist egemenliğini kurmak için Alman parlamentosunu yakan Hitler'e benzetti.

Amerikan Kongresi"nin ilk Müslüman üyesi Demokrat Partili Keith Ellison, Bush"u Nazi lideri Hitler"e benzetti ve 11 Eylül saldırılarında Bush"un da parmağı olabileceğini söyledi.

Doğum yeri Minnesota"da büyük bir kalabalık önünde yaptığı konuşmada 11 Eylül 2001"deki saldırıları 27 Şubat 1933"te Almanya'da Hitler'e egemenlik yolunu açan Reichstag provokasyonuna ve Bush"u da faşist egemenliğini kurmak için Alman parlamentosunun bulunduğu Reichstag"taki yangını çıkaran Hitler"e benzetti.

İngiliz Telegraph gazetesi bugünkü sayısında Amerikan Kongresi"nin ilk Müslüman üysinin Kasım 2006 seçimlerinde Amerikan Kongresi"ne seçildiği günden bu yana itidalli bir görüntü sergilediğini belirtti.

Gazete, Ellison"ın “11 Eylül saldırıları tamamen Komünistleri suçlamak için Alman parlamentosunun Naziler tarafından yakılmasına benziyor” dediğini yazdı.

ABD Başkanı George Bush"u yayılmacı politikalarıyla dünyayı 2. Dünya Savaşı"na sürükleyen Nazi lideri Adolf Hitler"e benzeten Ellison, Bush yönetimini 11 Eylül saldırılarını planlamakla suçlamadığını söyleyerek, “Siz onların nasıl sizi oyunun içine koyduklarını veya oyun dışı bıraktıklarını biliyorsunuz” şeklinde konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney"nin Kongre"nin bazı sorularına cevap vermeyerek açıkça diktatörlük ve faşizm görüntüsü yansıttığını ifade eden Ellison, “Atheists for Human Rights” örgütünün 300 üyesinin önünde yaptığı konuşmada, “Biz Müslümanlar daima sizin haklarınızı ve dini özgürlüklerinizi savunacağız” dedi.

19 yaşında İslam"ı seçen 42 yaşındaki Keith Ellison, Irak"ın işgaline karşı çıkmasıyla ve Kongre üyeliğine seçildikten sonra İncil"e değil Kur"an"a el basarak yemin etmesiyle dikkat çekmişti.
Dünya Bülteni



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs