En Sıcak Konular

Hayrünnisa Gül'ün gurur günü

10 Eylül 2012 08:28 tsi
Londra Olimpiyatları’nda madalya kazanan 3 sporcunun Gül’ün himayesinde yürütülen projenin burslu öğrencileri olduğu ortaya çıktı.

Gül sporcuları Tarabya Köşkü’nde ağırladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen ‘81 İlden 81 Yıldız Projesi’ ile eğitimlerini sürdüren sporcular, Londra’da kazandıkları madalyalar ile ‘First Lady’Gül’ü gururlandırdılar. Hayrünnisa Gül, “Bizim 81 İlden 81 Yıldız Projesi’ne başlarken ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Siz beni o kadar gururlandırdınız ki. Sizler diğer çocuklara da örnek olacaksınız” dedi.
 
İKİ GÜN MİSAFİR OLDULAR

2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkemize gümüşmadalya kazandıran tekvandocu Nur Tatar, atlet Gamze Bulut veVoleybolAvrupa GençKızlar Şampiyonu olan Türk Millî Takımı’nda forma giyen Kübra Kegan,Tarabya Köşkü’nde Hayrünnisa Gül’ün konuğu oldu.Uluslararası yarışmalarda ülkemizi gururlandıran yıldızlarımızın başarısının birçok gence örnek olacağını ve kendilerine özenip spora başlayacağını ifade edenHayrünnisa Gül, “Daha nice çocuklarımız, gençlerimiz inşallahmadalyalar alsın. Bir ülkeyi temsil etmenin en güzel yolu budur gerçekten” dedi. Millî sporcular ile tek tek sohbet eden ve bundan sonraki yarışlarında da başarılar dileyenHayrünnisaGül, millî sporculara birer saat hediye etti. İstanbul Tarabya Köşkü’nde iki gün konaklayan millî sporcular, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile birlikte kendileri için hazırlanan programa da katıldı. Boğaz’da tekne turu yapan ve Kız Kulesi’ni ziyaret eden sporcular, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarını da gezdi.
 
81 İLDEN YILDIZ PROJESİ
 
"81 ilden 81 Yıldız Eğitim Projesi”, Hayrünnisa Gül himayesinde yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Projenin amacı, 81 ilden maddi durumu yetersiz; sporda ve/veya derslerinde başarılı, ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasından seçilen 81 öğrencinin eğitimine destek vererek, eğitim ve spordaki başarılarını sürdürmelerini ve çevrelerine örnek bireyler olmalarını sağlamak; ayrıca genç sporcuların desteklenmesi hususunda toplumdaki bilinçlenmeyi artırmak olarak belirlenmiş. 2009 yılından beri devam etmekte olup bu kapsamda her yıl 81 il valilikleri tarafından seçilerek Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen 2’si kız, 2’si erkek 4 aday öğrenciden biri Cumhurbaşkanlığı’nca seçilerek maddi ve manevi olarak destekleniyor.
 
bugün


Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs