En Sıcak Konular

Bakan şikayet etti, üniversiteli tutuklandı

14 Temmuz 2007 18:45 tsi
Erzurum'da seçmen turuna çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uzattığı eli sıkmayan ve tartışma sırasında karşılıklı ‘hainlik’ tartışmasına giren üniversite öğrencisi Durmuş Şahin, şikayet üzerine ‘hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı.

Olay, geçen çarşamba günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim propagandası için gittiği Olur İlçesi'nde, korumalarıyla girdiği kahvede meydana geldi. Aslen Kırıkkaleli olan ve Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü son sınıfta okuyan Durmuş Şahin, sınıf arkadaşı Ayberk Yurtseven'in konuğu olarak Olur İlçesi'ndeki Olur Akdağ Festivali'ne geldi. Olay günü Durmuş Şahin ile arkadaşı Aybert Yurtseven ilçedeki Şafak Kıraathanesi'nde çay içerken, seçim propagandası için tura çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, korumalarıyla birlikte kıraathaneye girdi. Kahvede herkesle sırayla el sıkışan Bakan Akdağ, üniversiteli gençlerin yanına geldi ve elini Durmuş Şahin'e uzattı.

HAVADA KALAN EL VE ‘HAİNLİK’ TARTIŞMASI

Durmuş Şahin iddiaya göre karşılık vermeyince eli havada kalan Bakan Akdağ'la aralarında tartışma başladı. Bakan Akdağ'ın “Neden elini uzatmıyorsun?” diye sorması üzerine Durmuş Şahin, “Ben iktidar olup da vatana hizmeti dokunmayının elini sıkmam” karşılığını verdi.
Üniversiteli Durmuş Şahin'in bu yanıtı üzerine sinirlenen Bakan Akdağ, “Ne demek istiyorsun ben vatan haini miyim? Sensin asıl vatan haini. Annen de baban da ecdadın da kardeşin de vatan hainidir” diye çıkıştı.

Bakan Akdağ'ın bu sözleri üzerine geri adım atmayan üniversiteli Durmuş Şahin, “Ben müslüman Türk çocuğuyum. Siz devletin bir bakanısınız. Nasıl konuşuyorsunuz?” dedi.

KORUMALAR MÜDAHALE ETTİ

Üniversiteli gençle tartışması sırasında Bakan Akdağ'ın çok sinirlendiğini gören korumalar devreye girdi. Kısa süre sonra da Bakan Akdağ, korumalarıyla birlikte oradan ayrıldı.

Durmuş Şahin ve Ayberk Yurtseven, yanlarına gelen arkadaşları Selçuk Uçan'la birlikte kıraathanede oturmaya devam ederken, yaklaşık 45 dakika sonra polisler geldi. Bakan Akdağ'ın kendilerini şikayet ettiğini söyleyen polisler, 3 genci de Olur Emniyet Amirliği’ne götürdü.
Burada ifadeleri alınan gençlerden Bakan Akdağ'a hakaret etmekle suçlanan Durmuş Şahin, olayı anlattı. Asıl Bakan Akdağ'ın ‘Ben vatan haini miyim şerefsiz’ diyerek kendisine hakaret etitğini ileri süren Durmuş Şahin, tartışmaya diğer arkadaşlarının katılmadığını söyledi. Şahin, Bkan Akdağ'a hakaret etmiş olsa, tartışmayı izleen korumalarının hemen müdahale etmesi gerektiğini, oysa böyle bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

ÜNİVERSİTELİ TUTUKLANDI

Sorgusundan sonra adliyeye sevkedilen Durmuş Şahin, Ayberk Yurtseven ve Selçuk Uçan, Bakan Akdağ'a hakaret ettikleri iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle saat 23.00'te Olur Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarıldı. Mahkeme Yurtseven ve Uçan'ı serbest bırakırken, Durmuş Şahin'i, Türk Ceza Yasası'nın 125'inci maddesine göre ‘hakaret’ suçlamasıyla tutukladı.

Durmuş Şahin, Olur Cezaevi'ne götürülürken, “Bakan beyin canı sağolsun. Ben seçmenim bana zorla elini uzattı. Ben tokalaşmak zorunda değilim. Israrla tokalaşmak istedi. Böyle siyasetçi olur mu? İstediğim eli sıkarım. Elini sıkmadığım için bakan beni cezalandırarak cezaevine gönderdi” dedi.

BAKAN: KİŞİSEL HAKKIMI KULLANDIM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün kebap salonunda gazetecilerin olayla ilgili soruları üzerine, “İhanet, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı’na asla yöneltimez” dedi. Ağır hakarete maruz kaldığını, kişisel dava açma hakkını kullanarak Olur Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduğunu belirten Akdağ, “Savcılık olayı inceledi, gerekenleri yaptı, kişi tutuklandı. Şimdi, bağımsız mahkemelerce yargılanması devam ediyor. Devam eden yargı sürecine, mahkemelerin verdiği kararlara başta medya olmak üzere herkes saygı duymalıdır” dedi.

Tutuklanan Durmuş Şahin'in, Kırıkkale’den Olur'a gelmesinin amaçlı olduğunu ima eden ve bunu anlamanın kolay olmadığını ileri süren Bakan Akdağ, “Bir tartışmadan çok bir kişinin ihanet gibi, hele ülkesine bu kadar hizmet etmiş bir insana yöneltilmemesi gereken ifadeyi genç yaşlarda birisinin kullanması kanaatimce tamamen siyaseti gerginleştirmek üzere siyaset yapanların eseridir” dedi.

Bir bakanın yargıya müdahale ederek kimseyi tutuklatmasının sözkonusu olmadığını söyleyen Bakan Akdağ, “Şunu açıkça ifade etmek isterim ki ne kimseyi tutuklattırmak ne de kimseyi yargılatmak gibi yetkimiz de, amacımız da yok” diye konuştu.

ARKADAŞI ÜZGÜN

Sınıf arkadaşı Durmuş Şahin’in, misafir olarak getirdiği memleketi Olur’da cezaevine girmesine çok üzüldüğünü söyleyen Ayberk Yurtseven, “Suçsuz yere cezaevine girdi. Çok üzgünüm, şoke oldum” dedi.

Durmuş Şahin'in avukatı Uğur Alkuş, tutuklamada ‘komplo’ ve ‘iftira’ olduğunu ileri sürdü. Bir üst mahkeme olan Olur Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiğini, Ayberk Yurtseven ile Selçuk Uçan, hakkındaki adli kontrol kararının kaldırıldığını söyleyen avukat Uğur Alkuş, “Durmuş'un tahliyesi maalesef kabul edilmedi. İddianame ortalama 1.5 ay sonra hazırlanabilir, Durmuş Şahin’in 45 gün sonra tahliye edilir” dedi.

hürriyet



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs