En Sıcak Konular

'Bizim' biraderler büyüklerine sordu

14 Temmuz 2007 16:03 tsi
'Bizim' biraderler büyüklerine sordu Türkiye’deki masonların, laiklikten sözde soykırım iddialarına kadar Türkiye’nin iç ve dış politikalarıyla ilgili daha birçok konuda, yabancı mason localarına akıl danıştığı ortaya çıktı.

Kenan Ersözlü'nün haberi

Fransız Büyük-Doğu Mason Locasının Ermeni asıllı üyelerinin, “sözde Ermeni soykırımını kabul etmeleri” yönündeki çağrıları, Türkiye’deki masonları zor durumda bıraktı. Özgür Masonlar Büyük Üstadı Hüseyin Özgen, bu durumu bir yazı ile Fransız Büyük Doğu Mason Locası üstadı Jean Michel Quillardet’e bildirerek, “Siz ne diyorsunuz” diye sordu. Bu durum Türkiye’deki masonların, laiklikten sözde soykırım iddialarına kadar Türkiye’nin iç ve dış politikalarıyla ilgili daha birçok konuda, Avrupa’daki biraderlerine sorarak tutum belirlediğini bütün çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

Fransız masonların geçtiğimiz sene Fransa parlamentosunda oylanan ve ‘soykırım yoktur’ demeyi suç sayan yasayla ilgili ‘soykırımı tanı’ lobisinin Türkiye’deki biraderlerine baskısı, masonların dış bağlantılı yapısını bir kez daha ortaya koydu. Türkiye’deki Özgür Masonlar Locası’nın internet sitesinde, Büyük Üstad Hüseyin Özgen imzasıyla yayınlanan açıklamada, Ermeni asıllı Fransız masonların, soykırım iddiaları konusunda Türkiye’deki biraderlerine nasıl baskı yaptıklarını da gözler önüne serdi. Masonların internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle deniyor: “Fransa Büyük Doğusu Büyük Üstadı 6 Ekim 2006 tarihinde bizi ziyarete geldi. 12 Ekim’de Paris’te oylanacak Ermeni Yasa Tasarısı öncesindeki bu ziyaret önemliydi. Konuk büyük üstat, ona Türkiye’nin duyarlılıklarını yansıtan mektubumuzu aldığını ve yönetim kurulunda inceleyeceklerini söylemekle yetindi. Ziyaretin bundan sonrasında bu konuya değinilmedi ve laiklik üzerinde odaklanan çalışmalar yapıldı. Ertesi akşam geniş katılımlı bir yemekte protokol gereği söz alıncaya kadar her şey olumlu gelişti. Fransız Büyük Üstat kurumumuzu, Türkiye’yi ve Atatürk’ü övdüğü uzun bir konuşma sonrasında Ermeni sorununa değindi ve Fransızların bu konudaki resmi söylemini tanımak için bizim de bir çalışma yapmamızın gereğinden söz etti.”

ÜSTADININ CEVABINA GÖRE TAVIR

Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımı konusundaki tavrı ile Büyük üstatlarının, ‘soykırımı tanı’ baskısı karşısında zor durumda kalan Özgen, durumu bir yazı ile Fransız Büyük Doğu Mason Lacası üstadı Jean Michel Quillardet’e bildirerek, “Siz ne diyorsunuz” diye sordu. Özgen’in yazısı şöyle: “Pek Saygıdeğer Büyük Üstat Jean-Michel Kardeşim, Bir Türk kardeşimiz, ekte ilettiğimiz bilgiyi bize gönderdi. Şimdi bunun ne anlama geldiğini sormak bana düşüyor. Bu duruşu nasıl açıklamak gerekir? Claude Gueydan’ın sözleri Fransa Büyük Doğusu’nun bir bildirisi midir yoksa bireysel ifadeler midir? Eğer bu Fransa Büyük Doğusu’nun bir bildirisiyse, Türkiye’ye ve özellikle de Özgür Masonlar Büyük Locası’na baskıda bulunmak için ne yaptınız? Karşılıklı olarak yazılmış bir dizi mektuptan sonra, Fransa Büyük Doğusu hala bu konuya dönmeyi düşünüyor mu? Son derece acil bulduğum yanıtını bekliyorum.”

MASONLAR MİTİNGÇİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİLER

Özgen, açıklamasında masonların Strasburg’ta yaptıkları, “Avrupa’yı Yapılandırmak, Dünyayı Yapılandırmak” konulu toplantıya da değinerek masonların bu toplantıda, Türkiye’de ulusalcıların gerçekleştirdiği Cumhuriyet mitinglerinin örnek gösterildiğine dikkat çekti. Özgen, toplantıda Türkiye’de var olan ve görmezden gelinen demokratik olgunluğun Avrupa Birliği’nin yarınlarının da güvencesi olduğu anlatıldığını, laikliğin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda tanım bulan devlet niteliğinin yaşamsal önemine işaret edildiğini belirtti.

Haber5



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs