En Sıcak Konular

Dink'in ailesinin avukatları “takipsizlik” kararına itiraz etti

14 Temmuz 2007 13:20 tsi
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in ailesinin avukatları, Samsun Cumhuriyet Savcılığının zanlı O.S'nin görüntülerinin çekilmesine ilişkin 21 şüpheli hakkında verdiği “takipsizlik” kararına itiraz etti.

Avukatlar tarafından Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere Nöbetçi Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesine verilen itiraz dilekçesinde, Samsun Cumhuriyet Savcılığının “Suçluyu Kayırma”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Suçu ve Suçluyu Övmek”, “Ses ve Görüntülerin Kayda Alınması”, “Gizliliğin İhlali” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, “Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair” karar verdiği belirtildi.

Dilekçede, söz konusu 21 şüpheli hakkında verilen kararın kaldırılması talep edildi.
Dink'in katil zanlısı O.S'nin Samsun'da jandarma ve emniyet görevlilerince yakalandığı hatırlatılan dilekçede, “Bu yakalanmanın hemen sonrasında adli kolluk görevi üstlenen memurlarca katil zanlısı 'milli bir kahraman' gibi karşılanmış ve onunla birlikte hatıra fotoğrafı çekmek için birer yarış halinde sıra kapışmaya girişmişlerdir. Adli kolluk görevi yürüten polis ve jandarma görevlilerinin alenen işledikleri somut bu suç hali karşısında, normal işleyen bir hukuk devletinde bir savcının hemen kamu davası açması ve bu kişileri görevlerinden alması beklenirdi” denildi.

Dilekçede, şüphelilerin, O.S'yi yasa ve yönetmelik gereği nezarethaneye götürmek yerine elleri bağsız olarak çay ocağına götürdükleri ve duvarda asılı olan Türk bayrağı üzerindeki Atatürk'ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” şeklindeki sözünün yazılı olduğu posterdeki sözlerin rahatlıkla okunması için şüpheliyi ayakta konumlandırmaya çalıştıklarının görüldüğü ifade edilerek, “Şüphelilerin görünmeyen tek eylemi, cinayet zanlısını alnından öpmeyişleridir” ifadesine yer verildi.

“Şüphelilerin bu umursamazlıklarının ve fütursuz suç işleme davranışlarının dayanak ve güvencesinin yargı olmaması gerektiği” savunulan dilekçede, haklarında takipsizlik kararı verilen 21 şüpheli hakkındaki bu kararın kaldırılarak, tüm şüphelilerle ilgili “görevi kötüye kullanmak”, “suçluyu kayırma”, “ses ve görüntülerinin kayda alınması”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından kamu davası açılması istendi.

Hurriyet



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs