En Sıcak Konular

'Çatışma çocuklarımızın ruh sağlığını bozdu'

4 Eylül 2012 17:43 tsi
Beytüşşebap'ta dükkanına roket isabet eden ve çatışmanın ortasından kalan Ataman, özellikle çocukların çok korktuğunu, ilçede hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığını söyledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve 10 askerin hayatını kaybettiği çatışmada sivil halk da zarar gördü.

Çatışma ilçe merkezindeki çarşıda meydana geldiği için birçok dükkan ve otomobile roket ve mermi isabet etti.

Çarşı içerisinde şarküteri dükkanı bulunan Fırat Ataman önceki gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Saat 21:30 civarıydı, çarşının ortasında aniden herkes çığlık atmaya başladı. Silah sesleri duyuldu, herkes dükkanlara sığındı, evlerine kaçıştı. Çarşıya polisler girdi, çatışma çıktı."

"Tam benim dükkanımın önünde polisler vardı, bir süre sonra panzerler de geldi. Çatışma sürerken dükkana roket isabet etti, benim dükkanım ve yanındaki internet kafe büyük zarar gördü. Otomobilim de mermilerden ve kırılan cam parçalarından zarar gördü."

Şimdi durumun sakin olduğunu, sokakta polis ve askerlerin devriye gezdiğini anlatan Ataman, yine de insanların sokağa çıkmaya korktuğunu söyledi.

"Büyükler bile korktu, çocukların halini düşünemiyorum. Hala kendilerine gelebilmiş değiller."

"SESİMİZİN DUYULMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı Abdülkerim Ataman da bölgeye gelen anaakım medya mensuplarının, ilçede olanı biteni tüm gerçekliğiyle anlatmamasından şikayetçi.

"Burada bir savaş sürüyor, Hükümet de savaşı körüklüyor. Çatışma sırasında halkın üzerine kurşun yağdı, evlerin çatısında patlamamış roketler, havan mermileri var."

Ataman, Hükümet üyelerini, "askerlerin hangi koşullarda yaşadıklarını, hangi imkanlarla çatışmaya girdiklerini gelip görmeleri" için bölgeye davet etti.

İlçede çatışmanın ardından çocukların psikolojilerinin bozulduğunu, insanların gece dışarı çıkmaya korktuğunu söyleyen Ataman, köprü havaya uçurulduğu için ilçeye giriş-çıkışların da sağlanamadığını belirtiyor ve soruyor:

"Sesimizin duyulması için ne yapmamız gerekiyor?"

KÖPRÜ HAVAYA UÇTU, YOL KAPANDI

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, ilçe girişindeki köprünün havaya uçurulması nedeniyle Beytüşşebap ilçe merkezine giremedi.

Yüksekovahaber'in haberine göre, Kaymakamlık, TOKİ binaları, polis ve askeri merkezlere dört ayrı noktadan uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırının ardından, PKK'liler, Çeman-Beytüşşebap arasındaki Ilıcak Suyu üzerinde bulunan 2. köprüyü havaya uçurdu.

Köprünün havaya uçurulması ile Beytüşşebap karayolu trafiğe kapandı. Karayoluyla ilçeye giremeyen Vali Özkan, helikopterle ilçe merkezine girerek, tekrar Şırnak'a döndü. (Bianet)



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs