En Sıcak Konular

AKP İstanbul'a çıkarma yapacak...

14 Temmuz 2007 09:41 tsi
AKP, düzenlediği seçim mitinglerinin en büyüğünü İstanbul’da yapmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz Pazar günü saat 16.30’da “Haydi İstanbul Göster Kendini/Milli İrade Mitingiö başlığı ile Zeytinburnu-Kazlıçeşme’de gerçekleştirilecek miti

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yaptığı yazılı açıklamada, pazar günkü mitingin daha önce 3 Kasım ve 27 Mart seçimleri öncesinde düzenlenen AKP mitingleri gibi görkemli olacağını söyledi. Mitinge 1 milyona yakın vatandaşın katılmasını beklediklerini ifade eden Babuşçu, “Mitinge katılmak isteyenler için bütün önlemleri aldık ve halkımızın ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşamaması için alternatif çözümler ürettikö dedi.

Demiryolu ile miting alanına gelecek olanlar için banliyo trenleri ile TCDD’den kiralanan ve “AK Trenö adı verilen bir trenin kullanılacağını dile getiren Babuşçu, “AK Trenöin Halkalı-Sirkeci arasındaki ring seferleri ile katılımcıları mitinge taşıyacağını kaydetti. “AK Trenö Halkalı’dan 15.30 civarında hareket edecek ve her istasyonda ikişer dakika durarak, Kazlıçeşme İstasyonu’na varacak. TCDD banliyo trenleri ise her gün olduğu gibi Sirkeci-Halkalı ve Halkalı-Sirkeci istikametlerinde normal seferlerine devam edecek.

Anadolu Yakası’ndan mitinge gelmek isteyenler için ise otobüs ring seferleri düzenlenecek. AKP il teşkilatı, deniz yolunu kullanmak isteyenler için 17 adet yolcu teknesi, 2 adet vapur ve 2 adet deniz otobüsü ile hizmet verecek. Öte yandan, Avrupa Yakası’nda Bakırköy Metro, Bakırköy İDO İskele, Zeytinburnu Metro, Zeyport, Topkapı Eresin, Yenikapı İDO ile Eminönü İskele’den de otobüs ring seferleri düzenlenecek.

BAZI YOLLAR KAPATILACAK

Şişli Çağlayan Meydanı’nda, yarın ve Pazar günü düzenlenecek mitingler dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın saat 12.00’den itibaren ihtiyaç duyulduğunda Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun, Fırın Arkası, Birinci Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan top sahası yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar ve Yeniyol sokaklar trafiğe kapatılacak.

Aynı gün yine ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacak noktalar ise şöyle:

Kasımpaşa’dan Piyalepaşa Bulvarına, Çağlayan Piyalepaşa Bulvarına, Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarından Çağlayan istikametine, D-100’den Çağlayan, D-100’den Kasımpaşa’ya katılımlar, Vatan Caddesinden Çağlayan, Kağıthane Caddesinden Çağlayan ve Okmeydanı Kavşağından Darülaceze Caddesine çıkışlar, Mecidiyeköy’den Çağlayan gidiş Kuştepe ve Şişli istikametinden Çağlayan gidiş Hürriyettepe ışıklar ile TEM’den Darülaceze Caddesine, Piyalepaşa Darülaceze, Perpa Darülaceze, Gürsel Mahallesi, Halide Edip Caddesi Şişli ve Şişli’den Çağlayan’a gelişler.

Sürücülerin kullanabilecekleri alternatif yollar ise şunlar:

Kasımpaşa’dan Çağlayan yönüne gidecek sürücüler Okmeydanı ve Kağıthane, Okmeydanı’ndan Piyalepaşa yönüne gidecekler Haliç Hasköy, Kağıthane’den Çağlayan yönüne gidecekler Okmeydanı-Sütlüce-Çeliktepe-Gültepe, Vatan Caddesinden Çağlayan istikametine gidecekler Kağıthane-Gülbağ-Mecidiyeköy, D-100’den Çağlayan ve Piyalepaşa yönüne gidecekler Okmeydanı ve Mecidiyeköy-Balmumcu, Mecidiyeköy’den Çağlayan yönüne gidecekler E-5 ve Şişli yönünü, Şişliden Çağlayan yönüne gidecek sürücüler E-5’ten Mecidiyeköy-Kuştepe-Dereyolu istikametini, 0kmeydanı’ndan Mecidiyeköy’e gidecekler E-5 istikametini, TEM ve Okmeydanı’ndan Şişli istikametine gidecekler Haliç veya Mecidiyeköy istikametini kullanabilecek.

Açıklamaya göre, aynı yerler Pazar günü Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştirilecek bir başka miting nedeniyle saat 15.00’ten itibaren trafiğe kapatılacak.

Milliyet



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs