En Sıcak Konular

Erdoğan ile Keskin'in bayram sohbeti!

30 Ağustos 2012 22:35 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 30 Ağustos kutlamalarında Başbakan'la yaptıkları sıcak ve uzun sohbeti anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in, Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü kutlamalarında Başbakan Erdoğan ile sıcak sohbeti dikkat çekmişti.

Keskin, sohbetin konusunu, bir partilinin kızının nikah törenine katılmak için gittiği İzmir'de anlattı.

Başbakan'a, "Şemdinli-Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölge PKK denetiminde mi?" diye sorduğunu söyleyen Keskin, kısa süre önce Erdoğan'a ödediği 7 bin liralık tazminatı ise gündeme getirmediğini söyledi.

Başbakan'a BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Şemdinli- Çukurca arasındaki 400 kilometrekarelik bölgenin PKK denetiminde olduğu yönündeki açıklamanın ne kadar gerçek olduğunu sorduğunu belirten Keskin, şunları söyledi:

"Demirtaş, orada da çok iddialı bir cümle kurmuştu. İnanmayanlara 'beraberce gidelim orayı izleyelim' demişti. Ben de bunu sordum.

'BDP'nin Genel Başkanı, Türkiye'de PKK'nın bir alan hakimiyeti kurduğuna ilişkin bir iddiası var. Bakanlarımızla beraber Hakkari ve Şırnak'ta bir inceleme yapmanız gerektiğini öngörüyor. Bu çok vahim bir iddia. İddialı bir söz' dedim.
 
Başbakan bunun doğru olmadığını bunun hayali bir iddia olduğunu söyledi. O sayıdaki bir insanla hakim olmanın madden mümkün olmadığını BDP'nin, PKK ile aynı çizgide propaganda yapma amacıyla bunu söylediğini vurguladı."

7 BİN LİRAYA RAĞMEN TATLI SOHBET

Keskin, MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak 21 kasım 2011 tarihinde Aydınlık Gazetesi'nde yaptığı açıklamada, Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davayı kaybettiğini; bunun için bir hafta önce de Başbakan'a 7 bin lira tazminat ödediğini hatırlatarak, bunu sohbette gündeme getirmediğini söyledi.

Keskin, "Başbakan beni hakaretten mahkemeye vermişti. Davayı kazandı bir hafta önce de icraya verdi ve 7 milyar lira para tahsil etti. Ona rağmen de tatlı tatlı sohbet ettik. Onu dile getirmedim. Hoş bir şey olmazdı. Yüksünme nedeni yapmadım. Onu hiç ödememiş gibi dostça davrandım kendisine" dedi.

ntvmsnbc


Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs