En Sıcak Konular

Hükümetin son icraatı CHP'yi memnun etmedi

30 Ağustos 2012 12:23 tsi
Türkiye’nin sosyal devlet olmadığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Eskiden devlet baba vardı, şimdi şambaba devleti var.” dedi.

Üniversite harçlarının kaldırılmasıyla ilgili olarak savcıları göreve çağıran Tekin, “O savcıların ne yapacakları önemli. 'Parasız eğitim istiyorum.' deyip cezaevine düşen öğrenciler için soruşturma açan savcılar, bugün harçları kaldıranlar hakkında da soruşturma açacaklar mı?” şeklinde konuştu.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, “Neden, Nasıl, Kime Adalet?” temalı 11. Yaz Eğitim Kampı, Dikili ilçesine bağlı Bademli köyündeki Badem Tatil Köyü’nde yapılıyor. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen harita ve kadastro mühendisliği öğrencileri, 2 Eylül 2012'ye kadar sürecek kampın ana teması başlıklı söyleşide CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile biraraya geldi.

AK Parti’nin demokratik açılım kitapçığını "demokratik açılamayan kitapçık" olarak nitelendiren Gürsel Tekin, “O kitapçıkta, 'Oğlu her ne sebeple olursa olsun ölen Yozgatlı ana ile Hakkarili ana, aynı kıbleye duruyor.' deniyordu. Peki Suriye’deki anneler hangi kıbleye duruyor? Onlarla aynı Fatiha’yı okumuyor muyuz? ABD’de Irak operasyonunun ardından iktidar değişimi yaşandı. ABD, Suriye’de bundan korktu. ABD’nin taşeron ihtiyacı ortaya çıktı. Buna en uygun ülke Türkiye’ydi. İslami motiflerle donatılmış bir başbakanın olması gerekiyordu. Ortadoğu’da düşman Bin Ladin, Saddam ve Kaddafi. Üçü de ezilerek öldürüldü. Başbakan’ın geldiği gelenekten olan, düşüncelerini asla savunmadığım isimlerdi bunlar. Bunlar nasıl öldü? 'One minute' politikasından nereye gelindi? Türkiye de bu iktidar döneminde kendi dış politikasıyla hareket etmeyen, egemen güçlerin dış politikasını uygulayan bir ülke haline geldi.” şeklinde konuştu.

Van depreminden sonra yaklaşık 1,5 yıl boyunca devletin barınma ve yardım işlerini organize edemediğini öne süren Tekin, şöyle devam etti: “Suriye’den gelenlere 45 günde 100 bin kişi için barınma olanağı sağladınız. Ortada hiçbir şey yokken bunu nasıl hesapladınız ve yaptınız? Siz değil, patronlarınız hesaplamış elinize vermiş, siz uyguluyorsunuz. Ortadoğu’daki yakın komşularımızla savaş eksenli bir politika sürdürüyoruz. Umut ediyorum iktidar, savaşçı anlayışından vazgeçer. İktidar görev almış, bu görev nereye kadar gidecek belli değil. Suriye’deki bütün operasyonları İsrail'le götürüyoruz. Kendi iç barışımızda sorunlarımız var. Kendi iç barışını sağlayamayan bir ülkenin, dışarıya barış ve demokrasi götürmesi nasıl olacak?”

cihan

Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs