En Sıcak Konular

CHP afişine toplatma kararı

13 Temmuz 2007 20:09 tsi
Antalya 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, AKP'li Ateş'in başvurusunu karara bağladı.

Antalya 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, ay yıldız tişört giyen bir çocuk ve üzerinde Türk bayrağı bulunan nüfus cüzdanları taşıyan kişilerin bulunduğu CHP afişlerinin toplatılmasına karar verdi.

AK Parti İl Sekreteri Ayhan Ateş, CHP'nin propaganda amaçlı bazı afişlerinde ''ellerindeki nüfus cüzdanlarında Türk bayrağı olan kişiler'' bulunduğu ve ''Gurbetçimiz kazanacak'' yazılı afişte Türk Bayraklı tişört giymiş bir genç olduğu gerekçesiyle 1. Merkez İlçe Seçim Kuruluna bu afişlerin kaldırılması için başvurdu. Ateş, ayrıca özel bir eğitim kurumu olan Açı Dershanesi'ndeki CHP afişinin toplatılmasını da istedi.

Başvuruyu değerlendiren 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulunun 2007/246 sayılı seçmen yasaklarına ilişkin kararına aykırı olduğu gerekçesiyle, söz konusu afişlerin kaldırılmasına karar verdi.

CHP İl Sekreteri Menderes Dal, İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını söyledi.

AK PARTİ AFİŞİ İÇİN DE TOPLATILMA KARARI VERİLMİŞTİ

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da bir süre önce partinin afişlerindeki ''Herşey Türkiye İçin'' yazısındaki 'Ü' harfinin ay yıldıza benzediği ve dolayısıyla bayrağı sembolize ettiği gerekçesiyle CHP'nin başvurusu üzerine toplatılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

CHP'nin başvurusu üzerine 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından ''Herşey Türkiye İçin'' yazılı afiş ve bayrakların toplatılmasına karar verildiği ifade edilerek, AK Parti İl Sekreterliğinin İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın reddedildiği, bunun üzerine de Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edildiği kaydedildi.

Yüksek Seçim Kurulunun henüz karar vermemesine rağmen AK Parti yöneticilerinin şikayet konusu bayrak ve afişlerin yenileriyle değiştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Biz yargı kararlarına saygı gösterip, gereklerini de yerine getiriyoruz. Ancak, ağır hakaretlerle partimizi eleştirenler karşısında da yasal haklarımızı arayacağız.''

gerçekgündem



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs