En Sıcak Konular

Gül: Soruyorum bunlar mı milliyetçi?

13 Temmuz 2007 19:28 tsi
Gül: Soruyorum bunlar mı milliyetçi? 

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, 'Milliyetçiyim' diyenlere seslendi: Türk parası yerlerde sürünürken milliyetçilik olur mu? Eskiden milliyetçiyim diyenlerin yönettiği bu ülkede herkes dolar biriktirirdi. Türk lirası itibarına bizim dönemimiz

Abdullah Gül, Siteler'deki seçim programının ardından Mamak'a geçti. Gül, yolda vatandaşları selamladı, ellerini sıktı. Mamak'ın Akdere Mahallesindeki seçim bürosu önünde AK Parti seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Gül, konuşmasının başlangıcında vatandaşların, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları üzerine, ''Biz sizinle gurur duyuyoruz, biz sizinle güven duyuyoruz '' dedi.

Gül, seçimleri sıcaklıkların yüksek olduğu aylarda yapmayı planlamadıklarını belirterek, ''Kasım'da düşünüyorduk. Ne yapalım ki cumhurbaşkanlığı seçimleri kilitlenince 'millete soralım' dedik. Ama milletimiz kadirşinas ve fedakar, bu sıcaklarda bile meydanları dolduruyor'' diye konuştu.

Siyasi partilerin millete hizmet için var olduklarını vurgulayan Gül, polemikle, ona, buna hakaret etmekle, dedikoduyla vakit geçiren siyasi partilerin millete yük olacağını söyledi. ''Sizlere hizmet için varız'' diyen Gül, şöyle devam etti: ''Biz ne yaptık, onlar ne yaptı? Yani solcu partiler CHP ve DSP, diğer tarafta MHP ve ANAP. Bunlar bizden önce ülkeyi idare etmedi mi? 4,5 sene önce iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mamak'ın halini düşünün, çarşı, pazarın halini düşünün. Fabrikalar, dükkanlar kapanırdı. İşçiler, memurlar sokaklara dökülürdü. Esnaf yazar kasaları fırlatırdı. Eğitimde de büyük hizmetler verildi. Çocuklarımız okulların açıldığı ilk günden itibaren kitaplarını masalarının üzerinde bulmuyor mu?'' Sağlık alanında yapılan hizmetlere de değinen Gül, artık isteyen herkesin her hastaneden faydalanabildiğini, vatandaşların ilaçlarını tüm eczanelerden alabildiğini söyledi.

Gül, yeşil kart sahibi vatandaşlara da çok sayıda hizmet sunduklarını belirterek, bu vatandaşların hem ayakta, hem de hastanede yatarak tedavi olmaya başladıklarını, ilaç parasını da devletin ödediğini söyledi. Gül, ''Milliyetçiyim diyenlere sesleniyorum; Türk parası yerlerde sürünürken milliyetçilik olur mu? Eskiden milliyetçiyim diyenlerin yönettiği bu ülkede herkes dolar biriktirirdi. Türk lirası itibarına bizim dönemimizde kavuştu'' diye konuştu.

İktidarları döneminde elektriğe ''bir kuruş zam'' gelmediğini vurgulayan Gül, hükümetin bunun için var olduğunu söyledi. ''Dünyada mekan, ahirette iman'' sözünü anımsatan Gül, 4,5 yıl içinde TOKİ marifetiyle yüz binlerce konut yapıldığını, anahtarların sahiplerine dağıtıldığını ifade etti.

58. hükümetin Başbakanı olarak attığı ilk imzayla Sosyal Yardımlaşma Fonu'nda biriken paraların faiz ödemelerinde kullanılmasını engellediğini belirten Gül, şöyle devam etti: ''Bu fonda toplanan paralar fakir, fukaranın hakkı dedik. Onlara verdik. Onların iktidarlarında toplanan paralar, faiz ödemelerine giderdi. 58. Hükümet olarak attığımız ilk imza buydu. Şimdi sizlere soruyorum; ihtiyacı olanlara 4 milyon ton kömür kimseye görünmeden dağıtıldı mı, dağıtılmadı mı? Biz onlardan daha çok sosyal demokratız. Biz daha çok fakir, fukaranın yanındayız. Biz milletin derdiyle dertleniyoruz.''

ESKİ ADALET BAKANI ÇİÇEK

 Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise vatandaşların 15. kez sandık başına gideceğini anımsattı. ''Millet olarak kararınızı vereceksiniz. Siz ne karar verirseniz verin başımızın üzerine'' diyen Çiçek, AK Parti'nin bir halk hareketi olduğunu söyledi. AK Parti'nin, ''halkın desteklediği bir hareket'' olduğunu vurgulayan Çiçek, ''Ama sizden kaçmak isteyenler var. Millete gidelim deyince bacakları titreyenler var. 22 Temmuz hesap günü. Halktan kaçanların, halka inanmayanların hesap günü'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Çiçek, ''Millete gidelim 'olmaz', halka gidelim 'olmaz'. Demokraside asıl olan halka gitmektir. Öyle partiler var ki, 57 yıldır millet onlara iktidar vermiyor. Bunlar bölge mitinglerinde bile burada toplanan kalabalığı toplamıyorlar. Artık koalisyonlar dönemi bitti. Karar verdiniz istikrar istiyorsunuz'' diye konuştu.

Çiçek, şöyle devam etti: ''CHP, 57 yıldır iktidara gelemiyor. Çünkü milletin muhabbetini kazanmaya çalışmak bir yana milletle arasındaki köprüleri yıkıyor. Şimdi buna payanda lazım. Sağdaki partilerden birisi destek yapılmaya çalışılıyor. 57. Hükümet'te ne olduğunu, neler yaşandığını hep birlikte gördük. Bir zamanlar suçladıkları, 'katil' dedikleri benim kardeşlerimi kendilerine payanda yapmaya çalışıyorlar. Şimdi seçimlere 1 ay kala bunların yanaklarından öpüyorlar Kim yutar bu oyunu?''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ise konuşmasında, AK Parti'nin Türkiye'yi nereden alarak nereye getirdiğinin konuşulması gerektiğini söyledi. Enflasyonun 2-3 haneli rakamlardan tek haneli rakama kadar indiğine dikkati çeken Babacan, ''Türk Lirası'ndan 6 sıfırı bir gecede attık. 1 gecede para itibarına yeniden kavuştu'' diye konuştu. Partililer, alanda AK Parti Mamak İl Teşkilatınca hazırlanan, ''Gönüllerin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'' yazılı dev bez pankart taşıdılar. AK Parti'nin vaatlerinin yazılı olduğu seçim panolarını taşıyan kamyonetler de alanda yer aldı.

haber7
 



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs