En Sıcak Konular

Kısa MGK'dan uzun bildiri

28 Ağustos 2012 17:27 tsi
Kısa MGK'dan uzun bildiri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 14.05'te başlayan toplantı saat 16.50'de sona erdi. Toplantı 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda Suriye'deki durumun ve terör olayları ele alındı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantıda, terör ile diğer iç ve dış gelişmeler ele alındı. Suriye'deki durumun ve terör olaylarının ele alındığı son dönemlerin en kısa MGK'sı sonrası uzun bir açıklama yapıldı.

MGK bildirisinde, toplantıda vatandaşların yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin ele alındığı, bu eylemlerin vatandaşlarımızın huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, ''Büyük-küçük, kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiş, terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak, hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır'' denildi.

Toplantıda, vatandaşların yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemlerinin ele alındığı, bu eylemlerin vatandaşlarımızın huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, ''Büyük-küçük, kadın-erkek ayrımı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiş, terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır'' denildi.

Suriye'de rejimin sivil halka yönelik düzenlediği saldırılar ve bu çerçevede oluşan güvenlik sorunlarının da ele alındığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

''Ülkemizde sayıları 80 bine yaklaşan Suriyeliler'in ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler üzerinde durulmuştur. Toplantıda ayrıca, Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyebilecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin bertaraf edilmesine matuf güçlü irade teyit edilmiş, Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önem vurgulanarak, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eşgüdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir.''

EN UZUNU 9,5 SAAT, EN KISASI 40 DAKİKA

Bu arada, MGK tarihinin en uzun toplantısı 28 Şubat 1997'de gerçekleşti. Tarihe 28 Şubat kararları olarak geçen bu toplantı tam 9,5 saat sürmüştü. En kısa MGK toplantısı Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa kitapçığı attığı iddiasıyla Ecevit'in toplantıyı başlamasından 40 dakika sonra terketmesiyle 40 dakika sürmüştü.



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs