En Sıcak Konular

"Çiçek’in hazırladığı metin ayrılığı teşvik ediyor"

28 Ağustos 2012 14:13 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açıkladığı 'Teröre Karşı Ulusal Mutabakat Metni'nin ‘ayrılığı teşvik’ ettiğini savundu.

İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in 'Teröre Karşı Ulusal Mutabakat Metni'ni değerlendirdi. Parti olarak teröre karşı atılacak her adımı prensip olarak desteklediklerini ifade eden Büyükataman, “Sayın Cemil Çiçek zaman zaman bir takım çevrelerce yapılan 'terörün sadece güvenlik tedbirleriyle çözülemeyeceği' yanlışına düşmüştür. Bu iddia 30 yılı aşkın bir süredir kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin moralini bozmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Zaman tedbirden söz etme zamanı değil, konuşma zamanı değil icraat zamanıdır, devletin gücünü gösterme zamanıdır. Aziz Türk milletini üzerlerini çiçeklerle kapladıkları mayınlı yollarda yürütmek isteyenlerin 'milleti birliğe davet ediyoruz' sözleriyle süsledikleri konuşmalarının ayrılığı teşvik olduğu gözlerden kaçmamaktadır.” dedi.

Meclis Başkanı Çiçek’in ülkede yaşanan her sorunu anayasaya bağlama hastalığına kapıldığını ileri süren Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her gün gelen toplu şehit haberlerinin gölgesinde yapılması gereken açıklamalar teröre lanet olmalı iken anayasanın yetersiz olduğu ve yeni anayasanın bu sorunları çözeceği sözlerinin söylenmesini iyi niyetle karşılamamız beklenemez. Türkiyemizin her meselesini anayasanın yetersizliğine bağlayarak siyasi kurnazlık yapmak, maalesef başarısız siyasetçilerin müzmin bahanesi hâline gelmiş bulunmaktadır. Mevcut anayasa hiçbir vatandaşını ikinci sınıf olarak görmemektedir, hiçbir vatandaşının yaşam hakkını elinden almamaktadır. Hâl böyle iken yeni anayasa ile terörü bitireceğini söyleyen zihniyet ağzındaki baklayı artık çıkartmalıdır. Yoksa bunlar PKK’nın talepleri midir? PKK ile yapılan müzakereler sonucu alınan kararlar mı uygulanmak istenmektedir? Terör sorununa çözüm maskesi altında anayasa ve yerel yönetimlere özerklik gibi hususlar gizlenmektedir. Bu gizli maddeler özerkliğin alt yapısını mı oluşturmaktadır? 'Yetmez ama evet' denilerek anayasaya verilen destekleri düşündüğümüzde ileride hazırlanacak olan 'daha yeni' anayasada yer alacak özerklik için uygun zaman ve zemin mi hazırlanmaktadır?”

"TOPLUM MUTABAKAT HALİNDEDİR"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamasında sürekli olarak toplumun tüm kesimlerinin mutabakatından bahsedildiğini belirten Büyükataman, şöyle devam etti: “Toplum mutabakat hâlindedir, fakat devlet yönetimi toplumun mutabakatını görmezden gelmektedir. Bugün gelinen noktada Türkiye asla ve asla basit tedbirlerle geçiştirilemeyecek ve vakit kazanarak üstü örtülemeyecek kadar ciddi ve bekâ düzeyinde bir buhran ile karşı karşıyadır. Bütün milli meselelerde olduğu gibi bu buhranın da milletimizin katılım ve desteği ile çözülmesi bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. Ne mutlu ki bu konuda aziz milletimiz milli bir karar için her desteği verecek olgunluğa ulaşmış durumdadır. Toplumun her kesimi, bıçağın artık kemiğe dayanmış olduğu; terör ve arkasındaki bölücülüğün bir son bulması için hükümetin ihtiyaç duyacağı kararlılık ve cesareti ortaya koyacağını son günlerdeki tutumlarıyla açıkça göstermiştir. Toplumsal mutabakat terörle mücadele konusunda en üst düzeyde her zaman olduğunun çok üzerinde vardır. Eksik olan terörle mücadele kararlılığı ve iradesidir.”

"CEZALAR AĞIRLAŞTIRILMALI"

MHP’li Büyükataman, bölücülük ve terör suçlarına verilecek cezaların ağırlaştırılmasını ve bu konuda tavizsiz olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs