En Sıcak Konular

Çiftçi borçları bir yıl süreyle ertelendi

28 Ağustos 2012 12:16 tsi
Çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi çalışması, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğü girdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çiftçinin çeşitli afetler nedeniyle meydana gelmiş olan zararlarından dolayı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için yapılan çalışmaların sonuçlandığını dile getirdi. Mayıs ve özellikle haziran ayında yaşanan aşırı yağış ve dolu afeti sonucu tarımsal alanların çok ciddi zarar gördüğünü hatırlatan Şahin, şunları dile getirdi: "Bazı bölgelerimizdeki ürünlerde yüzde 70-80 oranlarında ürün kaybına sebep olan bu afetten dolayı çiftçimizin mağduriyetini önlemek üzere ilgili bakanlık temsilcileri ile çeşitli görüşmelerimiz oldu. Özellikle Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için TBMM'de yaptığımız görüşmeler neticesinde, çiftçi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi üzerinde çalışma yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Konuyla ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yaparak raporlarını hazırladı. Temmuz ayının son haftalarında Bakanlar Kurulu Kararı alındı."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Şahin, "31 Temmuz 2012 tarih ve 2012/3570 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla çiftçimizin merakla beklediği karar yürürlüğe girdi. Tüm çiftçi kardeşlerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Şahin, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticilerin en az yüzde 30 zarar görmesi ve bunun il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca tespit edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

cihan

 

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,408 µs