En Sıcak Konular

Polise yeni çalışma modeli

28 Ağustos 2012 11:35 tsi
Maaş ve özlük haklarında iyileştirme bekleyen polislerin çalışma koşullarında yeni düzenlemeye gidildi...

Genel Müdür Mehmet Kılıçlar, personelin çalışma saatleri ve ek görevlerinin stratejik yönetimkapsamında planlanmasını isteyerek, “Teşkilat personelinin iş yaşamının düzenlenmesine ilişkin yapılacak her türlü iyileştirme üstlenilen görevlerin sunumuna olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Çalışma hayatını düzenleyen kuralların çizdiği sınırların teşkilat için bağlayıcı hükümler içerdiği unutulmamalıdır” diye konuştu.
 
DENETİM YAPILSIN

Mehmet Kılıçlarmerkez ve taşra teşkilatına yayınladığı “personel verimliliği” genelgesinde önemlimesajlar verdi. Personel planlamalarının dönemsel yoğunluklara göre değil, yıl genelindeki iş hacmine göre yapılmasını isteyen Genel Müdür Kılıçlar, “Güvenlik hizmetlerinde KGYS, EDS, güvenlik kameraları, çevre koruma ekipmanları, toplu mesajla bilgilendirme, akıllı telefon uygulamalarından faydalanılacak” dedi.
 
BELİRSİZLİĞİ AZALTIN
 
Kılıçlar yayınladığı genelgede araç kullanımı ve sekreterlik görevlerinin ifasında mümkün olduğunca az personel görevlendirilmesini istedi. Hizmet araçlarını her rütbedeki personelin kullanabileceğini, böylece personel tasarruf sağlanacağını belirten Kılıçlar, “Birim yöneticileri belirli aralıklarla doğrudan kendileri ya da görevlendirecekleri yardımcıları aracılığı ile personel istihdamında haberli/habersiz verimlilik denetimleri yapacak” dedi.
 
“Teşkilatımızda ek görevler, ikinci emir uygulamaları, ani gelişen olaylar, yoğun belirsizlik içeren ve sıkça karşılaşılan durumdur. Bu belirsizliklerin personel üzerindeki olumsuz etkisini en aza indirmek için ek görev planlamaları erken tarihlerde yapılsın” diyen Kılıçlar, mesai saatleri içerisinde bitirilemeyen görevler için tüm personelin bekletilmemesini istedi. Kılıçlar ayrıca, büro hizmetlerinde ‘ikinci emir’, ‘çıkış zili’ vb. uygulamaların uygulanmamasını belirtti. Kılıçların yayınladığı genelgede karı-koca polisler de unutulmadı. Genelgede, “Ek görevlendirmeler yapılırken personelin özel hayatları ve ailelerine zaman ayırmaları ihtiyacı gözetilmeli. Karı-koca polislere farklı zamanlarda görevlendirme yapılmalı” denildi.
 
bugün


Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs