En Sıcak Konular

Eski MHP'liden Bahçeli'ye salvo

13 Temmuz 2007 16:28 tsi
Eski MHP Akyazı ilçe başkanı Turhan Gürel, AK Parti Sakarya milletvekili Recep Yıldırım'a destek olmak için seçim gezilerine katılıyor. Gürel, yaptığı konuşmalarda MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ağır eleştiriler yöneltti. İşte bu eleştiriler..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akyazı eski ilçe başkanı Turhan Gürel, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya milletvekili Recep Yıldırım'a destek olmak için seçim gezilerine katılıyor.
AK Parti Sakarya 5. sıra milletvekili adayı Yıldırım ile birlikte köylerde yapılan seçim gezilerine katılan MHP eski ilçe Başkanı Turhan Gürel, MHP'nin ülkücülük ve millet partisi olma kimliğinden sıyrılıp devletçi ve bazı güç odaklarını partisi haline geldiğini kaydetti.

Köylerde yapılan gezilerde söz alan Gürel, "Devletçi ve bazı güç odaklarının partisi haline gelen MHP'de siyaset yapamayacağımı anlamış bulunmaktayım, Şuan MHP genel başkanı olan sayın Devlet Bahçeli milliyetçi hareket kimliği olan Türk devletleri bakanlığı fikrini hayata geçiremedi. Başbakan yardımcılığı döneminde hiçbir Türk devletine gitme nezaketinde bulunmadı. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın idam kararı çıkmasına rağmen bırakın asılmasını idam cezasının kaldırılmasına imza koyup sonra çıkıp ta milliyetçilik kavramlarından bahseden bir genel başkanla yola devam edemeyeceğimi anlamış bulunmaktayım.

Milliyetçi hareket kimliğine sahip değerli şahsiyetleri partisinden ihraç ederek anlamakta zorlandığımız bir siyasi harekete soyunan bir anlayışın hüküm sürdüğü fikir milliyetçi ve ülkücü hareket olamaz. Üzülerek söylüyorum ki merhum Alparslan Türkeş'in öğretilerine ve hedeflerine tam tersi bir siyasi anlayışa girmiş bulunmaktadırlar. MHP bozkurtların dışlanıp çakalların hüküm sürdüğü bir parti haline gelmiştir" dedi.

MHP'nin bu seçimlerde olmasa bile ileriki dönemlerde içindeki bu zihniyeti temizleyip tekrar ülkücü zihniyete sahip bir kadroya döneceğine inancının tam olduğunu söyleyen Gürel, "Ama ne yazık ki bu seçimlerde bunun olmadığını gördüğüm için AK Parti genel başkanının da söylediği gibi lafta değil gerçekte milliyetçiliği benimseyen bir kadro olan AK Partiye bu seçimlerde destek vermeyi uygun görüyorum.

Beni kimse AK Partiye davet etmedi. Ama AK Partinin uygulamış olduğu hizmetler ve gerçek milliyetçilik anlayışları benim AK Partiyi desteklememi sağladı. 57. koalisyon hükümeti döneminde sayın Bahçeli'nin söylediği 'ülkücüler MHP'li olamaz' sözü Bahçeli'nin hangi zihniyete hizmet ettiğini açıkça ortaya koyduğundan dolayı, bu saatten sonra ben MHP'li değil ama daima ülkücü kalacağımı bildirir seçimlerde AK Partinin tekrar iktidar olmasını temenni ederim" diye konuştu.

cafesiyaset




Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs