En Sıcak Konular

Bakan Şahin: İstihbarat uyumaz

25 Ağustos 2012 19:35 tsi
İçişleri Bakanı Şahin: "(İstihbarat) Bunlar 24 saat devam eden çalışmalardır, hiç ara vermez verilmez, istihbarat uyumaz, güvenlik hizmeti tatile girmez" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari'deki saldırıda şehit olan astsubay Hüseyin Çetin'in Lapseki ilçesindeki ailesini ziyaret ettikten sonra TRT Haber kanalına yaptığı açıklamada, ''Bölücü terör örgütü geçtiğimiz yıldan itibaren şehirlerdeki yapılanması ve o yapılanma sayesinde oluşturduğu psikolojik etki diyelim, KCK operasyonları sonucunda büyük ölçüde kaybetti. Bu operasyonlar adli takip süreci devam edecektir, devam etmektedir'' diye konuştu.

Bölücü terör örgütünün kırsalda veya şehirde, güvenlik güçleriyle doğrudan karşılaşma ve çatışma tercihini ortaya koyamadığını kaydeden Şahin, ''Büyük ölçüde bu tür bir karşılaşmayı görmüyoruz. Çünkü buna cesaret edemiyorlar. Güvenlik güçlerimiz eksik olmasınlar hem takip ediyorlar hem de anında karşılığını veriyorlar. Bu arada şehit de verebiliyoruz. Bu işin kaçınılmaz bir yanıdır, vereceğiz. Ama bölücü terör örgütü doğrudan çatışmaya girmek yerine sansasyonel olaylara, örneğin yol kesme, adam kaçırma, bombalama gibi mayın döşeme gibi olayları tercih etme durumuna girdi'' ifadesini kullandı.
''Bu çerçevede de Gaziantep'te meydana gelen bombalama olayı bölücü terör örgütünün tabii kendi açısında büyük bir çalışma sonucu gerçekleştirdiği bir olaydır'' diyen Bakan Şahin, ''Olay bizi üzmüştür. Orada 4 çocuk yaşta insanımızı, toplam 9 insanımızı şehit verdik kaybettik, ciğerimizinden 9 parça gitti, 60 civarında insanımız yaralandı'' dedi.
 
İstihbarat zafiyeti iddiaları

Bakan Şahin, Gaziantep'teki patlamada istihbarat zafiyeti yaşandığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi:

''İstihbarat faaliyeti sürekli bir faaliyettir, güvenlik hizmeti sürekli bir hizmettir. Bunlar 24 saat devam eden çalışmalardır, hiç ara vermez verilmez, istihbarat uyumaz, güvenlik hizmeti tatile girmez. Bazı personel tatile girer ama hizmet tatile girmez. Gönül arzu eder ki yüzde yüz istihbarat, yüzde yüz güvenlik, hedef budur. Fakat dünyanın hiçbir yerinde yüzde yüz istihbarat, yüzde yüz güvenlik, yüzde yüz önleme, sıfır olay söz konusu değildir'' dedi.

''Önemli olan ne kadarını önlüyoruz, ne kadarını gerçekleşiyoruz'' ifadesini kullanan Şahin, ''Ben bir yerde konuşurken 10 olaydan 9'nu zabıtamız, güvenlik teşkilatımız istihbaratımız önlüyor, aydınlatıyor demiştim. Şimdi onu daha da yukarıya çekiyorum 10'da 9 değil, yüzde 97, 98'dir. Yani 40'ta birdir. 40 olaydan bir tanesi gerçekleşir. Biz bir tanesi gerçekleştiğinde haklı olarak eleştirilerimizi yapıyoruz. Buna hiçbir şey söylenmiyor. Yani biz istihbarat vardır, yoktur, zayıftır, kuvvetlidir, değerlendirmelerine 'eyvallah' demek durumundayız. Ama şunu da beklemek istihbarat ve güvenlik personelinin hakkıdır diye düşünüyorum: Bu ülkede yüzde 98 olay önlenirken, 40'tan 39'u önlenmişken, yani bir başlıkla, birkaç yazıyla, birkaç analizle, birkaç programla teşekkür edilse diye de beklemelerinin hakkı olduğunu düşünüyorum'' görüşünü dile getirdi.

aa
 

Bu haber 952 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs