En Sıcak Konular

İslam İşbirliği Teşkilatı Ankara'ta toplanıyor

25 Ağustos 2012 19:00 tsi
Dışişleri Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu'nun (İİT-BDİHK) ikinci toplantısının, 27-31 Ağustos tarihlerinde Ankara'da düzenleneceğini bildirdi.

Yazılı yapılan açıklamada, toplantının açılışını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun gerçekleştirileceği kaydedilerek, toplantının gündeminde Filistin ve işgal altındaki diğer Arap topraklarındaki gelişmeler, Suriye ve Mali'deki olaylar, Myanmar'daki Rohinga Müslümanlarının durumu ile dini hoşgörüsüzlükle mücadele, kadın hakları, çocuk hakları ve kalkınma hakkı gibi konuların bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, İİT Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu'nun 2009 yılında Şam'da düzenlenen 36. İİT Dışişleri Bakanları toplantısında alınan karar uyarınca 2011 yılında oluşturulduğu hatırlatılarak, İİT üyesi ülkelerden 3 yıllığına seçilen 18 üyeden oluşan komisyonun amacının, İslam ülkelerinde insan haklarının geliştirilmesi ile dünya çapında İslam kültürüne ve İslami değerlere gösterilen saygının pekiştirilmesine katkıda bulunmak olduğu belirtildi. Ayrıca, komisyonun amaçları arasında İİT Şartı'nda kayıtlı ilke ve hedefler doğrultusunda medeniyetler arası diyaloğu teşvik etmek ve üye ülkelerin medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar konularında atacakları adımları desteklemenin de bulunduğu bildirildi.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı'nın görünürlük ve etkinliğini artırması ve üye ülkelere faaliyet alanlarında önemli katkılarda bulunması beklenen BDİHK'nın çalışmalarına kuruluş aşamasından bu yana güçlü destek verdiği belirtilen açıklamada, üye ülkelerdeki insan haklarının geliştirilip güçlendirilmesine katkıda bulunması öngörülen İİT-BDİHK'ın, örgütün değişen koşullara ve sınamalarına uyum sağlaması amacıyla başlatılan reform sürecinin önemli bir unsurunu teşkil ettiği ifade edildi.

aa

Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,478 µs