En Sıcak Konular

'Türk işadamını bırakmayacağız'

25 Ağustos 2012 14:33 tsi
'Türk işadamını bırakmayacağız' Suriye'de kaçırılan 11 Lübnanlıdan biri olan Hüseyin Ali Ömer'in bugün serbest bırakılarak Türkiye'ye teslim edildiği belirtildi. Mikdad ailesi ise, kardeşleri bırakılana kadar Türk işadamını ellerinde tutacaklarını açıkladı.

Lübnan'da yayın yapan LBC televizyonu, Suriye'nin Halep şehrinde, İran'a yaptıkları dini ziyaretten dönerken kaçırılan 11 Şii Lübnanlıdan biri olan Hüseyin Ali Ömer'in, bu sabah serbest bırakıldığını duyurdu.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbel, LBC Televizyonu'na yaptığı açıklamada, diğer kaçırılan Lübnanlıların da serbest bırakılacağına yönelik Türk yetkililerden olumlu sinyaller aldıklarını söyledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları da bu bilgiyi doğrulayarak, Ömer'in Türkiye'ye teslim edildiğini ve Lübnan'a gönderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmakta olduğunu belirtti.

DAVUTOĞLU'NDAN TELEFON

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile telefon görüşmeleri yaparak, Ömer'in serbest bırakıldığı bilgisini verdi.

'TÜRK İŞADAMINI BIRAKMAYACAĞIZ'

Suriye'deki Mikdad ailesi ise, Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan kardeşleri Hassan Mikdad'la ilgili açıkalama yaptı. Mikdad ailesi, ''Kardeşimiz bırakılana kadar Türk işadamını bırakmayacağız'' dedi.

Suriye'de kaçırılan Lübnan vatandaşı Hassan Mikdad'ın kardeşi Esad Mikdad, kardeşlerinin Suriyeli muhaliflerce bırakılana kadar Türk işadamını ellerinde tutacaklarını söyledi.

Suriye'de aşiret üyelerinden birinin kaçırılması üzerine 20'den fazla Suriyeliyi kaçıran Mikdad aşireti, bugün 4 rehine haricinde diğer Suriyelileri serbest bırakacaklarını açıklamıştı.

İKİ TÜRK HALA REHİN

Lübnan'daki Mikdad aşireti, Suriye'de muhaliflerin elinde bulunan Lübnanlı rehinelerden Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tutuyor. Mikdad ailesinin bir üyesinin Özgür Suriye Ordusu tarafından rehin alınması sonrasında, Lübnan'da Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ve TIR şoförü Abdulbasit Arslan kaçırılmıştı.

Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, 15 Ağustos'ta Beyrut'a geldikten sonra, havalimanından bindiği taksinin önünü kesen Mikdad ailesi tarafından kaçırılmıştı.

ntvmsnbc


Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,514 µs