En Sıcak Konular

Komşuda Türkçe zorunlu ders oldu

25 Ağustos 2012 10:13 tsi
Ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan, Türk turist sayısının 2011'e oranla yüzde 98 artması üzerine, turizm okullarında Türkçe,'yi 'zorunlu ders' haline getirdi. Türkçe bilenlere bu okullara girişte ekstra 10 puan verilecek.

Uzun süredir ekonomik kriz yaşayan ve krizden çıkış yolları arayan Yunanistan Türkiye'den bu ülkeye giden turist sayısının da artış olması üzerine harekete geçti. Bu çerçevede ilk adımı atan Yunanistan, turizm okullarına Türkçe'yi zorunlu ders olarak koydu. Yunanistan, komşu olmasının yanı sıra, güçlü ve istikrarlı bir ekonomiye sahip olan Türkiye'ye turizm açısından büyük önem veriyor. Yunanistan ülkesine daha çok Türk turist çekebilmek için önce Yunan adalarına vize kolaylığı getirdi. Özellikle Yunan adalarında kalkan vizeler, kriz nedeniyle yüzde 40 ucuzlayan yiyecek, içecek ve hediyelik eşya fiyatları Yunanistan'a giden Türk turist sayısını arttırdı.

84 BİN 599 TURİST GİTTİ

Yunanistan İstatistik Enstitüsü'nün verilerine göre Türkiye'den, Yunanistan'a giden turist sayısı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 98 artarak 84 bin 559'a çıktı.

Türkiye'den ülkesine gelen turist sayısındaki artışı göz önünde bulunduran Yunanistan Atina ve Selanik'teki turizm okullarında Türkçe'yi mecburi ders olarak koydu. Yunan Milli Eğitim Bakanlığı ülkesindeki turizm okullarına kaydolacak öğrenciler arasında Türkçe bilenlere 10 ek puan verileceğini açıkladı. Türkçe derslerinde Yunanlı öğrencilere Gramer ve pratik konuşma eğitimi verilecek.

Türkçe'ye ilginin büyük olduğu komşuda, birçok dergi Türkçe dil öğrenim kitapları ve CD promosyonu veriyor. 6 yıl önce 180 öğrencisi olan Atina Üniversitesi Türkoloji bölümünde bu yıl 460 öğrenci bulunuyor.

Türk turist 'kral' gibi

Yunan turizm yetkilileri 3 günlük bayram tatilinde sayıları 5 bini bulan Türk turistin ülkeyi ziyaret ettiğini açıkladı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'deki konsolosluklarını, Türklere daha kısa sürede vize vermeleri konusunda uyardı. Geçmiş yıllarda Türkiye'den gelir düzeyi yüksek kişilerin tercih ettiği Yunan adalarına yapılan gemi turlarının sayıları artarken, fiyatlar da 149 euroya kadar düştü. Bu yıl sadece Yunan adalarına 30 binden fazla Türk turistin gitmesi bekleniyor. Tur şirketleri, "Türk turiste burun kıvıran Yunanlılar, şimdi dörtgözle bizi bekliyor. Türkler kral oldu" dediler.

yenişafak



Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs