En Sıcak Konular

Hükümete ‘emir gibi’ talimatlar

25 Ağustos 2012 08:51 tsi
Hükümete ‘emir gibi’ talimatlar
Balyoz Darbe Planı davasının 100. duruşmasında seminerde darbe planının konuşulduğunu itiraf eden emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, 28 Şubat sürecinde iktidarı rehin aldığı ortaya çıktı.

Batı Çalışma Grubu 28 Şubat sürecinde kaymakamları tek tek fişlerken, hangi kaymakamların terfi ettirileceği, hangi kaymakamın açığa alınacağı, kimin yerinin değiştirileceğini de kararlaştırmış.

BALYOZ Darbe Planı davasının 100. duruşmasında seminerde darbe planının konuşulduğunu itiraf eden emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, 28 Şubat sürecinde iktidarı rehin aldığı ortaya çıktı. Doğan’ın “Başkanlığını ben yaptım” dediği Batı Çalışma Grubu (BÇG), tam 303 kaymakamı fişleyip tayin ve terfi listesini hazırlamış.BÇG’nin hazırladığı tayin ve terfi listesi Anasol-M Hükümeti tarafından aynen hayata geçirilmiş.
 
303 kaymakam tek tek fişlenmiş
 
TBMM Darbe Komisyonu ile Genelkurmay arasında gönderilip gönderilmediği tartışma konusu olan BÇG’nin fişleme listesine Star ulaştı. 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay Başkanlığı Plan Harekat Daire Başkanı Orgeneral Çetin Doğan tarafından hazırlanan BÇG listelerinde, sivil iktidarın yapması gereken tayin terfi işlerinin bizzat organize edilip iktidara dikte edildiği görülüyor.
 
İçki içmez onun için ‘irticacı’dır
 

Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir başkanlığında hayata geçirilen BÇG faaliyetleri kapsamında tam 303 kaymakam tek tek fişlenmiş. Aralarında solcu ve ateistlikle suçlananların da bulunduğu; ancak çoğunluğunu irtica ile suçlanan kaymakamların oluşturduğu listede kimin hangi gazeteyi okuduğu, içki içip içmedikleri, eşlerinin giyim tarzları, ne tür müzikleri dinledikleri, hangi siyasi ve sivil toplum kuruşlarına yakın durdukları ile geçirdikleri soruşturmalar tek tek yazılmış.
 
Hükümete ‘emir gibi’ talimatlar
 

Fişleme ile yetinmeyen BÇG, bürokrasiyi de resmen şekillendirmiş. Raporun ‘Yapılan işlemler’ başlıklı kısımda Batı Çalışma Grubu, hangi kaymakamların nereye atanacağı ve terfi durumlarını da kararlaştırmış. Kaymakam listesinde bazı kaymakamların yerinde kalması yönünde rapor verilirken, bazılarının ise başka yerlere gönderilmesi isteniyor. Bazı kaymakamlar için, “Yerinde kalsın”, “Yer değişikliği yapılacak”, “Disiplin cezası uygulanacak”, “Üst gruba atanacak”, “Üst maktama atanması uygundur” gibi ibareler kullanılması dikkat çekiyor.
 
1998 yılında hazırlandığı anlaşılan BÇG raporlarında alınan kararların, dönemin hükümeti Anasol-D’ye de dikte ettirilmesi isteniyor. Eşleri başörtülü olduğu için ‘Atamalı irtica kaymakam’ ile damgalanan bazı kaymakamlar için: “Konunun, Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu (UTKK) İçişleri Bakanlığı’na bildirilmesi” notunun düşülmesi dikkat çekiyor.
 
İhtilal planını itiraf etmişti
 
BALYOZ Darbe Planı davasının 100. duruşmasında 1 numaralı sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan, Balyoz seminerinde gerçek kişi ve olaylar üzerine bir senaryonun oynandığını kabul etmişti. Doğan (Adil düzen mutlaka gelecek, kanlı mı kansız mı gelecek onu zaman gösterecek) mealinde söylemlerin parti liderlerince gündeme pervasızca taşındığı ortamda, ordunun geri bölgesinde bölücü ve irticai kalkışmaların, sıkıyönetim planlarının tartışılması için senaryoya dahil edilmesinden acaba neden rahatsızlık duyulmaktadır’’ sözleri savcı tarafından itiraf sayılmıştı.

 

Bu haber 964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs