En Sıcak Konular

İstanbul Polisinden seri operasyonlar

13 Temmuz 2007 14:29 tsi
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, son 6 gün içerisinde 16 ilçede düzenlediği 35 ayrı operasyonda 73 uyuşturucu satıcısını suçüstü yakaladı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'ne gizlice giren ekipler, yaptıkları gizli çekimlerde zulalardan çıkardıkları, esrar, sentetik hap ve kokainleri müşterilerine satan uyuşturucu satıcılarını saniye saniye görüntüledi.

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, son 6 gün içerisinde 16 ayrı ilçede düzenledikleri 35 ayrı operasyonda toplam 73 kişiyi gözaltına aldı. Bu operasyonlarda, 9 kilo 76 gram kokain, 13 kilo 70 gram esrar, 35 gram eroin, 240 gram Afyon Sakızı, 62 bin 483 adet sentetik uyuşturucu hap, 49 kök Hint keneviri ve 6 adet tabanca ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı'nda özellikle Güney Amerika ülkelerinden gelen kişilerin valizlerini dedektör köpekler Rocky ve Lara'ya koklatarak uyuşturucu taraması yapan ekipler, Madrid aktarmalı olarak Gana'dan gelen Kırgızistan Teknik Üniversitesi mezunu İngilizce öğretmeni Tatyana K.'nın valizlerinde uyuşturucu taraması yaptı. Dedektör köpekler Rocky ve Lara, İngilizce öğretmeninin valizinde uyuşturucu olduğunu belirledi. Tatyana K.'nın valizinde yapılan aramalarda, gizli bölmelerine yerleştirilmiş 4 kilo kokain ele geçirildi.

Tatyana K.'nın polise verdiği ifadesinde, "Benim uyuşturucudan haberim yok. Gana'da Ganalı bir arkadaşım çantama gizlice koymuş olabilir" dediği öğrenildi. Polis kamerası tarafından görüntülen olayda narkotik ekipleri, Tatyana K.'nın üzerinden çıkan 3 bin 500 dolara kurye parası olduğu gerekçesiyle el koydu. Operasyonu genişleten polis İstanbul'da da Gana uyruklu 2 kişiyi daha gözaltına aldı.
Senegal'den Atatürk Havalimanı'na gelen İran uyruklu tekstilci Ali E.'nin çantasında da 5 kilo kokain ele geçirildi. Narkotik dedektifleri yaptıkları operasyonla, Aksaray'da bir otele yerleşen Ali E.'den kokaini almaya gelen biri Senegal diğeri Mısır uyruklu 2 kişi daha suçüstü yakaladı.
Operasyonları sürdüren İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nün teknik ekipleri, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'ne gizlice girerek buradaki uyuşturucu trafiğine görüntülemeyi başardı. Yapılan gizli çekimlerde, zulalardan çıkardıkları, esrar, sentetik hap ve kokainlere müşterilerine satan uyuşturucu satıcıları saniye saniye görüntülendi. Sarıgöl Mahallesi'ne ani baskın düzenleyen ekipler, polis kamerasına yakalanan Gökçen A., Songül B., Ramazan T.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişiyi suçüstü yakaladı.
Uyuşturucu satıcılarının, uyuşturucu büfesi olarak kullandıkları belirtilen derme çatma bir mekan da polis tarafından yıkıldı.
Otogar ve Eyüp'te düzenlenen 2 ayrı operasyon ise Diyarbakır'dan getirdikleri 12 kilogram esrarı piyasaya sürmeye çalışan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Haber7

 



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs