En Sıcak Konular

'BDP terör örgütünden talimat alıyor'

19 Ağustos 2012 18:18 tsi
'BDP terör örgütünden talimat alıyor' Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "BDP vesayet altında bir partidir. O vesayetini kaldıramamıştır. O zaten terör örgütünden talimatlar alan, o doğrultuda siyaset yapan partidir." dedi.

Bayramı Kırıkkale'de karşılayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, valilikteki bayramlaşma törenin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle biraraya geldi. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi'ne geçen Beşir Atalay, gazetecilerin soruların cevapladı.

'BDP TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TALİMAT ALAN BİR PARTİDİR'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP'li milletvekillerinin PKK'lılarla kucaklaşmasıyla ilgili soruyu şöyle cevapladı: "Bu tür gelişmelere hayretle bakanlar, olup bitenleri analiz etmiyorlar. Belki Türkiye'de sürüp giden terörle irtibatlı konuları Ramazan ayında, sizler de takip ettiniz. Güneydoğu illerimizde 2 bin kişinin katıldığı 3 - 4 tane iftar yaptık. Mesela Batman'da, Malatya'da, Van'da. Oralarda da hep söyledim, Türkiye'de siyaset kurumu vesayeti üzerinden kaldırdı. Doğrusu AK Parti dönemi, milli iradenin üzerindeki vesayetin kalkması yönünde çok büyük çabaların, çalışmaların olduğu bir dönem olmuştur. Şu anda milli irade hedefine ulaşmıştır. Ama bu parti, yani BDP, vesayet altında bir partidir. O vesayetini kaldıramamıştır. O zaten terör örgütünden talimatlar alan, o doğrultuda siyaset yapan partidir. Bunu, pek çok ayrıntıyı ve boyutu bilen birisi olarak ifade ediyorum. Hem bu konulardan sorumlu, hem daha önce İçişleri Bakanlığı yapmış birisi olarak ifade ediyorum. Ben bunu çok söyledim. Keşke bu konuları kendisine politika edinen siyasi parti veya siyaset kurumu; dürüst olsa, silahla, şiddetle arasına mesafe koysa, işte o zaman çok şey daha rahat konuşulabilir."

'SİYASET KURUMU TERÖRLE ŞİDDETLE ARASINA MESAFE KOYMALI'

"Siyaset kurumu terörle, şiddetle, kendi arasına mesafe koymuyorsa, o zaman işler zordur." diyen Başbakan Yardımcısı Atalay, "Biz hep şundan yanayız. AK Parti olarak, hükümet olarak, Türkiye'de her şey konuşuluyor. Her şey konuşabilir. Ama hepimizin ortak tavrı, şiddete karşı olmak olmalıdır. Şiddet olmamalı, silahlar bırakılmalı, siyaset kurumu, silahların gölgesinden kurtulmalı. O zaman görüşme olur, o zaman mesafeler azaltılır. Ama terör örgütünün emrinde, yönetiminde, güdümünde olan, onun talimatları ile siyaset yapan siyasi partilerle meclis çatısı altında mesafe almanız kolay değildir. Bu konuda bizim dileğimiz, nasıl Türkiye siyaset kurumunun üzerindeki vesayet mekanizmalarını kaldırdıysa, o partilerimiz de özgürleşsin, vesayetten kurtulsun. O zaman daha tutarlı, daha haysiyetli, daha sağlıklı politika yaparlar. Mübarek bayram günü kardeşlik mesajları veriyoruz. Yine o mesajları verelim. Burada AK Parti çatısı altındayız. Türkiye'de inşallah birliğin, bütünlüğün çimentosudur."

Bayramlaşma törenlerine Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Başkanı Mehmet Demir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs