En Sıcak Konular

Destici: Bunları Allah'a havale ediyorum

19 Ağustos 2012 10:14 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Başta Arakan'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Libya'da, yani yüzünüzü nereye çevirirseniz çevirin doğuya da, batıya da, kuzeye de, güneye de mutlaka bir Müslüman katliamıyla, zulmüyle karşı karşıya

Bayram namazını Diyarbakır'daki Hazreti Süleyman Camisi'nde kılan Destici, camide vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, buradaki sahabe mezarlarının önünde dua etti.

Cami avlusunda bir açıklama yapan Destici, önceki bayramda Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Sivas'ta bayramı kutladıktan sonra Ankara'ya geçtiğini, Allah'ın bugün de çok önemli bir mekanda, Hazreti Süleyman Camisi'nde, bu Ramazan Bayramı namazını kılmayı nasip ettiğini söyledi.

Sahabelerin defin olduğu bu mekanda bayram namazını eda ettikten sonra Diyarbakırlılarla kucaklaşıp hasret giderdiğini anlatan Destici, şöyle dedi:

''Diyarbakır Mekke ve Medine'den sonra belki en çok sahabenin defin olduğu en çok peygamber kabrinin bulunduğu bir şehrimiz. Ramazan Bayramı'nın ülkemizdeki bütün Müslüman kardeşlerimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmelerini yüce Allah'tan niyaz ederiz. Bugün yeryüzünde yine en çok sömürülen, yine en çok kan ve gözyaşına boğulan coğrafya İslam coğrafyası. Bu bayramı da bundan dolayı İslam dünyası olarak, Müslümanlar olarak üzüntüyle ve buruk bir şekilde karşıladık.

 Başta Arakan'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Libya'da, yani yüzünüzü nereye çevirirseniz çevirin doğuya da, batıya da, kuzeye de, güneye de mutlaka bir Müslüman katliamıyla, zulmüyle karşı karşıya kalırsınız. Bütün Müslüman kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah bu bayram onların kurtuluşuna ve İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olur.

Bugünlerde Ramazan ayı dinlemeden, bayram dinlemeden Müslüman kanı akıtmaya devam eden topluluklara ve kişilere de bunu söylüyorum. Biz Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız. Müslümanlar kardeştir bizim için bundan daha üste bir emir olmaması lazım.

Bütün ölçümüzü buna göre belirlememiz lazım. Maalesef ülkemiz içinde de Müslüman kanı akıtmaya devam edenler var. Hiçbir ahlaki vicdani, dini, İslami hassasiyet gözetmeden Ramazan demeden, bayram demeden bunların hiçbirisine aldırış etmeden polisimizi, askerimizi, sivilimizi katledenler var, bunları da Allah'a havale ediyorum. İnşallah bu bayramda vesile olur ve milletimiz birliğini, beraberliğini devam ettirecektir. Rabbim inşallah milletimizin birlik ve beraberliğini daim eder ve nice bin 200 yıllar birlikte yaşamayı nasip eder.''

Destici, daha sonra beraberindekilerle camiden ayrıldı.

aa

Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs