En Sıcak Konular

Bayram çileye dönüştü

19 Ağustos 2012 07:51 tsi
Bayram için memleketlerine gitmek isteyen İstanbullular kenti adeta boşalttı...

Ancak köprülerin bakıma alınması ile birlikte had safhaya ulaşan trafik çilesi ile boğuşan İstanbullar, giderken trafik yoğunluğunu da beraberlerinde götürdü.
 
BOLU DAĞI TÜNELİ TIKANDI
 
Önceki akşam saatlerinden itibaren tatil için yollara düşen vatandaşlar, TEM otoyolunun Ankara istikametinde yoğunluğa neden olurken, zaman zaman dameydana gelen trafik kazaları nedeniyle ulaşımı durma noktasına getirdi. İstanbul çıkışından itibaren araçlar Pendik,Gebze,Dilovası,Hereke ve İzmit’e kadar uzun kuyruklar oluşturdu. İzmit şehir merkezine yaklaşırken otobanın 2 şeride düşmesi de trafiği artıran bir diğer neden oldu. TEMv e E-5 karayolunda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler yan yollarda yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadı. TEM otoyolunun Düzce kesimindeki 1, 2 ve 3. viyadük ile Bolu Dağı Tüneli’ne kadar olan bölümde aşırı yoğunluk yaşanırken, Ankara-İstanbul yönü ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğunluk az oldu.
 
‘40 KM’LİK YOLU 3 SAATTE GİDEMEDİM’

Sürücüler ve yolcular, “Rezalet, bayramımız zehir oldu. Bu kepazeliğin sorumlusu kim ise hesabını versin” diyerek kuyruklara tepki gösterdi. 20 dakikalık yolu 1,5 saatte geldiğini ifade eden bir sürücü ise, “Her bayram bu çileyi yaşıyoruz. Artık bu son olsun” dedi. Ailesi ile Ankara’ya giden araç sürücüsü Bedir Kaya da “İftardan önce yola çıktık. İzmit’e gelmemiz gece saat 2’yi buldu.Normelde 3 saatte gittiğim Ankara’ya ulaşmam 9 saat bulacak” diye konuştu.
 
Memleketine gitmek için İstanbul’dan yola çıkan Yusuf Bayram adlı bir vatandaş da Ankara istikametinde trafiğin çoğu zaman durma noktasına geldiğini söyledi. 40 kilometrelik yolu 2 saatte gidemediğini belirten Bayram, yan yolda olmasına rağmen E-5 karayolunda da araçların ilerleyemediğini anlattı. Yolda kaza olmamasına rağmen trafiğe dikkat çeken Bayram, “Bayramda sevdiklerimizle bir arada olmak istedik. Ama bu yolculuk çileye dönüştü” dedi.
 
‘Bölünmüş yolların artırılması gerekiyor’

Uzmanlar, her tatil dönemi yaşanan trafik çilesiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Güleç, son dönemlerde yapılan duble yollara dikkat çekerek şunları söyledi:
 
GECE ÇIKMASINLAR
 
“Ülkemizde 16 milyon araç var. Son yıllarda yollara çok güzel yatırımlar yapıldı. Ama bayramlardaki yığılmaları önlemek imkansız. Bayramlarda 20 milyon insan yollara düşüyor. İster istemez tıkanmalar oluyor. Bunun için bölünmüş yolları artırmanın yanı sıra sürücülerin de son derece dikkatli olması gerekiyor. Mümkünse gece yola çıkmasınlar ve 2-3 saatte bir mola versinler. Kurallara uysunlar. Daha hızlı gitmek veya zamanında gitmek değil, sağlıklı gitmek önemlidir. Bunun akıldan çıkarılmaması gerekiyor.”
 
KAPASİTE AŞILIYOR
 

“Herkes şehirler arası yollara düştü. Bir tahmine göre 5 milyon aracın şehirler arası yollarda olduğu söyleniyor” diyen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise şu değerlendirmede bulundu: “Yani bu, trafikte omuz omuza gitmek gibi bir şeydir. Yollarımızın eni, boyu, kapasitesi bellidir. Bayramlarda bu kapasite her zaman aşılır. Bunun önüne geçmek zordur. Önemli olan kazaların minimuma indirilmesidir. Bunun için de dikkatli olmak gerekiyor. Denetimler, kurallara uymakta bundan sonra geliyor. Ağırlıklı olarak iş sürücüde biter. Bunun için de kurallara uyup dikkatli olmak lazım.”
 
FERİBOT KUYRUĞU
 
Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Çanakkale’ye gelmek üzere Eceabat ile Kilitbahir köyü iskelelerine gelen tatilciler, bölgede yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Kilitbahir köyünden Çanakkale’ye geçmek için bekleyen araçların oluşturduğu araç kuyruğu, zaman zaman 2 kilometreye ulaştı. Araçlarıyla Tekirdağ Limanı’ndan Avşa, Erdek ve Marmara adalarına gitmek isteyenler iskele önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ek seferler konuldu.
 
bugün


Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs