En Sıcak Konular

Mehmet Ağar'dan sert açıklamalar

13 Temmuz 2007 12:00 tsi
Mehmet Ağar'dan sert açıklamalar CHP ve AK Parti'nin kutuplaşmayı körüklediğini iddia eden Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar, hükümeti topa tuttu, yalancılıkla itham etti. "Terörü 1 yılda bitiririz" diyen Ağar'ın canlı yayında sert sözler sarf etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, CNN Türk televizyonunda yayınlanan Ankara Kulisi programında Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını cevapladı.

CHP ve AK Partinin kutuplaşmayı körüklediğini iddia eden DP lideri Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı seçiminin bu konuda devamlı kullanıldığını iddia etti.

Mehmet Ağar, "Her şeye rağmen kriz olmaz. Sandık var olduğu sürece kriz sözkonusu değil." görüşünü savundu.

Ağar, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde kendilerine tek bir aday belirleyerek geldiği ve Abdullah Gül ismini dayatmaya çalıştığını savundu. Ağar, "Bunun adı uzlaşma olamaz" dedi.

Ağar sözlerini şöyle sürdürdü: "Aday belirleme süreci AKP içinde parti içi mesele oldu. Bu hükümetin geçmişi binlerce yalanla doludur. Propagandalarını yalan üzerine inşa etmişlerdir. bir taraf dini değerlerin arkasına sığınarak, diğer taraf ise cumhuriyet değerlerinin arakasına sığınarak siyaset yapıyor. Sayın Erdoğan ve Sayın Baykal milletin oyunu cebinde görmek istiyor. Bir bakalım 23 Temmuz'da nasıl bir tablo ortaya çıkacak. Olmayan şeylerle senaryolar hazırlanıyor. Öyle kolay şey yok. Önce bir bakalım millet nasıl bir karar verecek.

Başörtüsü problemini çıkaran AKP'dir. Kimse başörtüyü rejim meselesi haline getiremez. Uzlaşma ile üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldırırız. ÖSS'yi kademeli şekilde kaldırmaya çalışacağız. Mazotta ÖTV'yi kaldırarak uygun fiyat bulunur"

Anvatan ile yaşananları seçim kozu olarak kullanmanın yanlış olduğunu savunan Ağar, Anavatan teşkilatı ile Anadolu'da bütünleştiklerini iddia etti.

Terör konusunda da çok iddialı konuşan Mehmet Ağar, ilk üç ay içerisinde bölgedeki iklimi değiştireceklerini söyledi. Teröre sebep olacak nedenleri oratadan kaldırmaya yöneli projelerinin hazır olduğunu ifade eden Ağar, bunları hızla gerçekleştirerek sonuca gitmeyi düşündüklerini belirtti. Altı ay içinde terörü kontrol altına alacaklarını savunan Ağar, hükümetin terörle mücadeleyi ABD'ye havale ettiğini ve terörle mücadelede hükümetin hiçbir inandırıcılığı kalmadığını da sözlerine ekledi.

Ağar, etnik mkökene dayalı siyaset yapan bir kesimin her zaman olduğunu olmayada devam edeceğini söyledi. Ağar, "Bağızsız adayların geçmişte hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar" dedi.

Ağar sözlerini şöyle tamamladı: "Meydanlarda cumhurbaşkanlığı seçimini bahane ederek nara atmak yanlıştır. Türkiye'nin geleceği için çare biziz!"

Haber7



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs