En Sıcak Konular

Bakan Veysel Eroğlu'ndan uyarı

17 Ağustos 2012 12:27 tsi
Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirmelerini temenni ettiğini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye'nin kuzey kesimlerinde yağışlı, diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık havanın hakim olacağını, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini kaydetti. Bakan Eroğlu, emniyetli seyahat için yola çıkmadan hava durumunun öğrenilmesini tavsiye etti.
 
Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirmelerini temenni ettiğini belirtti. Hava durumu hakkında da bilgi veren Eroğlu, arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince yurdun kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı hava kütlesinin etkisinde kalacağını, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceğini bildirdi. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını aktaran Eroğlu, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini ifade etti. Prof. Dr. Eroğlu sıcaklıkların; Ankara ve İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Adana ve Antalya’da 34-38, Muğla’da 34-36, Eskişehir, Kayseri ve Konya’da 26-29, Rize ve Trabzon’da 23-26, Samsun’da 25-27, Afyonkarahisar ve Erzurum’da 27-30, Diyarbakır’da 38-41, Hatay ve Kilis’te 34-37, Van’da 25-27 derece civarında seyretmesinin beklendiğini bildirdi.
 
Ramazan Bayramı süresince kara ve deniz yoluyla seyahat edecek vatandaşların, emniyetli seyahat edebilmeleri için, yola çıkmadan önce bilgi almalarını tavsiye ettiklerini hatırlatan Veysel Eroğlu, rak, "Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesi olan www.mgm.gov.tr adresinden, seyahat edecekleri güzergahın hava ve deniz tahminlerini öğrenebilirler.” dedi.
 
Prof. Dr. Eroğlu, Meteoroloji’nin web sitesinde, Karayolu Tahmin Sistemine seyahat tarihi, güzergah ve yolculuk süresi; Denizyolu Tahmin Sistemine ise nokta ve seyahat edilecek rota bazında bilgiler seçilerek güncel meteorolojik tahmin ve verilere ulaşılabileceğini kaydetti. Türkiye genelinde 667 istasyonda otomatik olarak gözlem yapıldığını hatırlatan Eroğlu, vatandaşların il ve ilçelere yönelik tahmin ve güncel sıcaklık, yağış, rüzgar ve nem gibi meteorolojik bilgilere web sitesindeki 'İl ve İlçe Merkezleri Tahmini' menüsünden, ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Android ve IOS uygulamaları ile akıllı telefonlardan anlık olarak ulaşılabileceğini vurguladı.

cihan


Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs