En Sıcak Konular

PKK Aygün'ü bu sözü aldıktan sonra bırakmış

17 Ağustos 2012 11:11 tsi
'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla harekete geçen teröristler, kamuoyundan tepki gelince Aygün'ü bir üst komitede sorgulamadan serbest bıraktı.

CHP 'li vekile 'partiden ayrıl' telkininde bulunan örgütün, istifa kararını zamana bırakmasını istediği ortaya çıktı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün 'ü kaçırdıktan 48 saat sonra serbest bırakan PKK'nın, Aygün'ün istifasını beklediği öğrenildi. Hüseyin Aygün'ün, terör örgütü mensuplarınca Ovacık-Tunceli yolunda geçen pazar günü kaçırıldıktan 48 saat sonra bırakılmasıyla ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Aygün'ün, kaçırılması kararının 1 ay önce alındığı öğrenildi. Talimatın 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin tarafından sözde HPG Dersim Ana Saha Komutanı 'Seyithan' kod adlı teröriste iletildiği, kaçırma eyleminin sözde Dersim sorumlusu 'Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'a bağlı grup tarafından planlanıp, icra edildiği ortaya çıktı.

KANDİL'E GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Aygün'ü kaçıran PKK'nın CHP'li vekili Kandil'e götürmek için bir planlama yapmadığı belirlendi. PKK'nın kaçırdığı zaman Kandil'e götüreceği kişileri süratle bölge dışına çıkardığı ancak Aygün'ün aynı mıntıkada ve 5 kilometrekarelik bir alanda tutulduğu belirlendi. Aygün'ün kaçırılmasına 1 ay önce Merkez Komite toplantısında karar verildiği öğrenildi. Dersim'den sorumlu isim olarak merkez komitede yer alan Fehman Hüseyin'i izleme, istihbarat toplama, kaçırma ve serbest bırakma aşamalarının başından sonuna kadar Dersim sorumlusu 'Mahir' kod adlı İbrahim Çoban'a bağlı ekiplerce gerçekleştirildiği tespit edildi. Aygün serbest bırakıldıktan sonra, "Kaçırdıktan sonra yaklaşık 6-7 saat yürüttüler ve bir dere boyuna geldik. Serbest bırakıldığımana kadar dere kıyısında bekledik" demişti.

KAMUOYU TEPKİSİ VAZGEÇİRDİ

Aygün'ün kaçırıldıktan sonra Dersim'deki üst komite tarafından sorgulanması için hazırlık yapıldığı öğrenilirken, eylemin amacına ulaştığı kararına varılması ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bırakılması kararının alındığı öğrenildi. Örgütün, kamuoyunda meydana gelen tepkiler üzerine, "Birkaç gün alıkoymayı" tasarladığı Aygün'ü erken bıraktığı tespit edildi.

CHP'Yİ BIRAK BASKISI YAPTILAR

PKK'nın kaçırdığı kişileri sorguladıktan sonra çeşitli cezalara çarptırdığı ve bazı zorunlu yaptırımlara maruz bıraktığı öğrenildi. Daha önce kaçırdığı siyasilerin elinden istifa mektubu alan örgütün, istifa için söz aldığı Hüseyin Aygün'ün kararını ise zamana bırakmasını istediği ortaya çıktı. Aygün serbest bırakıldıktan sonra "Bağımsız siyaset yapmamı istediler. Bundan memnun kalacaklarını söylediler. Bu kararı silahların gölgesinde değil, sadece özgür bir şekilde verebileceğimi söyledim" demişti.

Kaynak: Yeni Şafak



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs