En Sıcak Konular

Birleşmeyi MHP İstemedi

13 Temmuz 2007 11:25 tsi
Memleketi Sivas’ta seçim çalışmalarını sürdüren Yazıcıoğlu, “Uzun süre önce gurbete gitmiş ve geri dönmüş biri gibi karşılanıyorum.

Hemşerilerim beni bağırlarına basıyor. Seçim çalışmalarım bayram havasında geçiyor” dedi. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’in aday olmamasını “bir kayıp” olarak değerlendiren Yazıcıoğlu, “Onunla aynı seçim bölgesinde yarışmak isterdim. Önemli bir siyasetçi. Oyları bana gelecek. Ama aday olmasını çok isterdim” diye konuştu.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Adayı Muhsin Yazıcıoğlu, 22 Temmuz sabahı Meclis’e BBP’in ekip olarak gireceğini ve 21 seçim bölgesinden milletvekili adayı olan arkadaşlarının şanslarının çok yüksek olduğunu söyledi.
Muhsin Yazıcıoğlu, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Sivas’taki izlenimlerini ANKA’ya değerlendirdi.

GURBETTEN DÖNMÜŞ GİBİYİM

Memleketi Sivas’ta seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini söyleyen Yazıcıoğlu, “Köylere ve ilçelere gidiyorum. Çalışmalarım devam ediyor. Kamu kurumlarına gidiyorum. Aile bireyi gibi karşılanıyorum. Gurbete gitmiş uzun bir aradan sonra dönmüş gibi karşılanıyorum. Halk beni çok sıcak bir şekilde bağrına basıyor. Kadınlar, kızlar, çocuklar ve yaşlılar, herkes beni kendi aile bireyi gibi karşılıyorlar. Seçim çalışmaları bayram havasında geçiyor” dedi.

BAĞIMSIZ ADAYLAR BENİM İÇİN ÇEKİLDİ

Sivas’ta iki bağımsız milletvekili adayının kendisi için çekildiklerini belirten Yazıcıoğlu, “Sivas’ta tek bağımsız milletvekili adayı benim. Ben aday olduktan sonra iki bağımsız aday çekildi. Benim için çekildiler” diye konuştu.

HALK GÜVENLİK KAYGISI YAŞIYOR

Sivas’ta kök köy dolaştığını söyleyen Yazıcıoğlu, halkın şikayetlerini ve isteklerini de dinlediğini kaydetti. Halkın güvenlik kaygısı taşıdığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, “Güvenlik konusunda tereddütleri var. Birincisi ve en acı ızdırapları ise terör. Bölünme korkusu yaşıyorlar. Halk sık sık ‘bölünme kaygımız uykularımızı kaçırıyor’ diyor. İşsizlik ön planda. Kamu çalışanlarını maaşlarının yetersizliği, emekliler şikayetçi. Hayat standartları konusunda yetersiz olduklarını söylüyorlar. Emeklilere yüzde 3 zam yapılacakmış. Halk AKP’ye tepkili” şeklinde konuştu.

TEŞKİLAT İSTEDİ ADAY OLDUM

Yazıcıoğlu, Parti teşkilatının siyasi parti yasaları ve haksız rekabet ortamı doğduğu için seçimlere parti olarak girmediklerini söyledi. “Benim adaylığım teşkilatım tarafından çok sıcak karşılandı. Siyasi partiler yasasına ve hazine yardımlarından doğan haksız rekabete tepki olsun diye seçimlere parti olarak girmedik. Ben ve 21 arkadaşım değişik seçim bölgelerinden aday olduk” diyen Yazıcıoğlu kamuoyu araştırmalarının ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Yazıcıoğlu şöyle devam etti:
“Anketler çok çelişkili. Yönlendirmeye dayalı anketler var. Kimi çevrelere moral vermek için yapılıyor. Bazı mesajlar verilmek isteniyor. Sipariş usulü anketler yapılıyor. Sivas’ta en fazla tepki AKP’ye. Anacak yine birinci parti gibi gözüküyor. CHP'den ve diğer partilerden de oy alacağım.”

ŞENER’LE RAKİP OLMAK İSTERDİM

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’in milletvekili adayı olmayışına üzüldüğünü söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu, “Dengeli bir siyasetçi profili çizdi. Aday olmasını isterdim. Seçimde elbette birbirimizi etkilerdik. Aynı alanda siyaset yapıyoruz. Rakip olmak isterdim. Bütün partilerin adayları da benim kardeşlerim. Ancak, Şener’le rakip olmak isterdim. Aday olmaması bir kayıp” diye konuştu.
Toplam 21 seçim bölgesinde adayların olduğunu söyleyen Muhbin Yazıcıoğlu, “Meclis te bir ekibimiz olacak. BBP Meclis’te temsil edilecek. Meclis, AKP CHP, DSP, BBP, DTP, MHP partilerinden oluşacak" dedi.

MHP İSTEMEDİ

Sağda ve solda birleşmeyi de değerlendiren yazıcıoğlu, MHP’yle seçim ittifakı yapmak istediklerini ancak MHP’nin buna sıcak bakmadığını söyledi.

aktifhaber



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,755 µs