En Sıcak Konular

Kurtulmuş ve Soylu AK Parti'ye ne katacak?

17 Ağustos 2012 10:11 tsi
Kurtulmuş ve Soylu AK Parti'ye ne katacak? ''Bu siyasi adım, AK Parti'nin önümüzdeki yıllarını da etkileyecek önemli bir hamle...''

Önümüzdeki sonbahar, sadece biriken sorunların çözümü açısından değil, seçim hesaplarının başlaması açısından da hayli hareketli geçecek.

Bu hareketliliğin bir nedeni de Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılmaları.

Daha önce de yazdım, bu siyasi adım, AK Parti'nin önümüzdeki yıllarını da etkileyecek önemli bir hamle.

Bu adımın arkasında başka gerekçe olduğunu söyleyenler olabilir ama 10 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin, kendisine yakın ama eleştirel duran iki siyasi aktörü bünyesine alması, avantaj kadar risk de barındırıyor.

Belki riski daha da fazla... Anlaşılan o risk göze alındı ki en son AK Parti MKYK toplantısında bu katılıma son nokta konuldu. Kurtulmuş ve Soylu, 30 Eylül kongresinde AK Parti'ye katılacak.

Bu açıklama ister istemez şu soruyu gündeme getiriyor: Peki onlar AK Parti'ye ne katacak? AK Parti'nin hamlesini anlamlı ve önemli kılan soru da bu. İç ve dış siyaset açısından bakıp uzun cevaplar vermek mümkün.

Ama asıl önemlisi, AK Parti'nin hâlâ kendini "gelecek umudu vaat eden" bir parti olarak yenileyebilme yeteneğini sürdürmesi. Çünkü AK Parti'yi 10 yıldır diri tutan en önemli şey iktidarda olmasına rağmen sisteme muhalif olması ve değişim vaat etmesiydi.

Geldiğimiz noktada başta anayasa olmak üzere yeni bir sistem kurulamadı, eski sistem de tam anlamıyla tasfiye edilemedi. Bir geçiş dönemi içindeyiz. Bu nedenle AK Partililer, gelecek vaadinden çok geçmişte yapılanlarla yetiniyor.

Oysa güçlü bir lider ve her yerde olan bir parti tabanı var. Şimdi bu yapı, yeni siyasi aktörlerle takviye ediliyor. Bu süreç birçok siyasi hesabı devre dışı bırakabileceği gibi kitleleri de motive edecek.

Bu motivasyonu daha çok da siyasi meselelere yaklaşımda göreceğiz. AB'ye bakıştan, anadille eğitime, başkanlık sisteminden Alevi meselesine kadar bir dizi alanda yeni sorular sorulup, yeni cevaplar verilecek. Bu da az şey değil.

Mahmut Övür / Sabah (İlgili kısım)

Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs