En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu Aygün'ü uyardı

17 Ağustos 2012 08:42 tsi
Kılıçdaroğlu Aygün'ü uyardı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aygün’ün bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla büyüyen tartışmaya el koydu.

Aygün’ün travmatik bir süreç yaşadığını belirten CHP lideri, kurmaylarını ‘barış dili’ni kullanmaları konusunda ikaz etti. Aygün’den ise medyaya konuşmamasını istedi.
 
PKK tarafından kaçırılan CHP TunceliMilletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Alınan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına “barış dilini kullanın” talimatı verdi.
 
Kılıçdaroğlu, Aygün’ün travmatik süreç yaşadığına dikkat çekti. Genel Merkez, süreci yeni CHP’nin yapılanma süreci olarak değerlendirirken, ulusalcı milletvekilleri ve partililer eski Genel Başkan Deniz Baykal’a şikayet yağdırıyor. Baykal’ın şikayetlere yanıtının ise, “Anadolu insanındaki ‘CHP’nin etnik kimlik siyaseti yaptığı’ imajını ortadan kaldırmak için yıllarcamücadele ettik. Tartışmalar üzücü” şeklinde olduğu belirtildi.
 
ÖNCE ŞENLİK SONRA ANKARA
 

PKK tarafından kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla siyasi gündemin merkezine oturan Aygün, savcılık ifadesi için dün dememleketi Tunceli’de kaldı. Hacı Bektaş-ı Veli şenliklerine katılmak için Nevşehir’e geçecek olanAygün, akşam saatlerinde Ankara’ya gelecek. Aygün’ün bu akşamKılıçdaroğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.
 
‘TRAVMA YAŞIYOR’
 
Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin somut değerlendirmesini, Tunceli’den dönen CHP heyetine yaptı. İstanbul’a hareketinden önce, Tunceli’den dönen heyet ile önceki akşam havaalanında 20 dakika görüşen Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden “barış dili” söylemini kullanmalarını istedi. Aygün’ün travmatik ve duygusal süreç yaşadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, kamuoyunda tepki çeken bazı ifadelerini bu sürece bağladı.
 
Kılıçdaroğlu’nun Aygün’den “artık çok fazla medyaya konuşmamasını” istediği de belirtildi. Aygün’ün basına yansıyan röportajlarının serbest bırakılmasından hemen sonra yapıldığı, Hüseyin Aygün’ün, Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşmesinin ardından açıklama yapacağı ifade edildi.
 
Genel Merkez, süreci yeni CHP’nin yapılanma süreci olarak değerlendiriyor. Genel başkan yardımcıları, isim vermek istemezken, Aygün’ün kamuoyunda tepki çeken bazı açıklamaları için “Süreç travmatik. Duygusal etkisi sürüyor. İnsani açıklamalar” değerlendirmeleri yapıyor.
 
ŞiKAYETÇi OLDU
 
Hüseyin Aygün, dün Cumhuriyet Savcısı Osman Altınkaya'ya 'müşteki' sıfatıyla, 4 sayfalık ifade verdi. Aygün, ''İki gün boyunca beni silah zoruyla kaçırıp alıkoyan, özgürlük ve güvenliğime tehdit oluşturan PKK mensuplarından davacı ve şikayetçiyim'' dedi. Savcılıkta kendisine gösterilen albümdeki terörist fotoğraflarını inceleyen ve kendisini kaçıran teröristleri teşhis etmeye çalışan Aygün, ''11. sırada bulunan kişiyi, 'Azad' kod adlı PKK'lıya benzettim. Ancak tam ve net bir biçimde teşhis ettiğimi söyleyemem" ifadelerini kullandı.
 
KÜRT SORUNU ‘REÇETESi’ ŞEKiLLENDi
 
Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı “Kürt sorununa ilişkin CHP’nin ayrıntılı program hazırladığı ve Genel Başkan’ın önümüzdeki günlerde açıklayacağı” demeci de şekilleniyor. Söz konusu raporun, eski CHP İstanbul Milletvekili, emekli diplomat Şükrü Elekdağ’ın üzerinde çalıştığı metin olduğu belirtildi. Metnin büyük oranda şekillendiği ancak açıklanma tarihinin netleşmediği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun Aygün’ün kaçırılma sürecinin hemen ardından programı açıklayıp açıklamayacağı ise merak konusu oldu.
 
ÜZÜNTÜ VERİCİ
 
Ulusalcı milletvekilleri ve partililer ise, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a şikayet yağdırıyor. Baykal’ın şikayetlere yanıtının ”Anadolu insanındaki “CHP’nin etnik kimlik siyaseti yaptığı’ imajını ortadan kaldırmak için yıllarca mücadele ettik. CHP’ye yönelik tepkiler ve partinin bu şekilde tartışılması üzücü. CHP için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde olduğu belirtildi.
 
bugün


Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs