En Sıcak Konular

''Silah verin yoksa El Kaide'ye katılırız''

16 Ağustos 2012 21:29 tsi
Suriyeli muhaliflerden batıya, tehdit gibi uyarı...

Suriye'de yaşanan çatışmalar 17'inci ayına girerken, iki konu dünya kamuoyunu meşgul ediyor; muhaliflerin silah ve uçuşa yasak bölge oluşturulması talepleri ile El Kaide'ye bağlı grupların Suriye içerisinde güçlerini arttırması olasılığı.

Halep'te çatışan muhaliflerden bu iki konuyu da doğrudan ilgilendren bir çıkış geldi. International Herald Tribune'ün haberine göre, Halep'in Bab el Nasr bölgesinde çatışan muhalif komutanlardan Ebu Ammar, kendilerine yardım edilmemesi durumunda El Kaide ile işbirliği yapacakları tehdidinde bulundu.

"HALEP'İ KENDİLERİNE ÜS YAPARLAR"

"El Kaide'yi istemiyoruz ama bize kimse yardım etmezse El Kaide ile işbirliği yapacağız" diyen Ammar, El Kaide'nin gelmesi durumunda insanların beynini yıkayacağını ve 3 ay içinde Halep'i kendileri için bir üsse dönüştüreceğini de söyledi.

Suriye ordusunun kendlerine göre daha üstün durumda bulunduğunu belirten Ammar şöyle konuştu:

"REJİM GÜÇLERİ ÇOK GÜÇLÜ"

"Allah yardımcımız olsun çünkü rejimi yenmek imkansız görünüyor. Ellerinde kullanabilecekleri kimyasal silahlar, tanklar, uçaklar roketler var. Bizimse elimizde ise hiç bir şeyimiz yok. Batıya kızgınız. Biz kendimizi savunmak ya da askeri olarak karşı koymak için silah istiyoruz. Suriye halkı, Avrupalı ülkeleri hâlâ seviyor ama böyle devam ederse bu bitecek."

Geçtiğimiz aylarda Türkiye sınırından El Kaide bağlantılı militanların Surye'ye geçtiği yönde iddialar gündeme gelmiş, bu iddialar Ankara tarafından yalanlanmıştı.

MİLİTAN SAYISI AZ AMA...

Uzmanlar, Suriye içindeki mevcut El Kaide unsurlarının sayısının şu an az olmakla birlikte, ilerleyen zamanda rejim karşıtı ayaklanmada bu unsurların etkinliğinin artabileceğini belirtiyor. ABD anti terör koordinatörlerinden Daniel Benjamin, Suriye içindeki El Kaide militanlarının sayısının az olduğunu belirtti ancak şu uyarıda da bulunu:

"Çoğu doğrudan El Kaide ile bağlantılı olmamakla birlikte Suriye içinde çok sayıda yabancı savaşçı var. Bu da hem Suriye hem de bölgenin dengelerini değiştirecek biçimde şiddetin artması endişelerine neden oluyor."

Ayaklanmanın başından itibaren Şam yönetimi muhaliflerin arasında çok sayıda El Kaide militanının bulunduğunu iddia ediyor.

Şubat ayında El Kiade lideri Ayman el Zevahir'nin açıkça Suriye'deki rjim karşıtı ayaklanmayı desteklediklerini açıklaması bu yöndeki kaygıları arttırmıştı. Pek çok uzaman, Şam'da gerçekleştirilen ve 55 kişini öldüğü bomblı saldırının, El kaide'nin yaptığı eylemlerle benzerlik taşıdığına dikkaty ediyor.

haberturk






Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs