En Sıcak Konular

Erdoğan: Aydınlatmaya devam edecek

16 Ağustos 2012 21:01 tsi
Başbakan Erdoğan, ''Hacı Bektaş-ı Veli'nin yaktığı gönül kandilleri gelecekte de insanlığı aydınlatacak'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hacı Bektaş-ı Veli ve çağdaşı olan gönül erlerinin asırlar önce yaktıkları gönül kandillerinin geçmişte olduğu gibi, günümüzde ve gelecekte de tüm insanlığı aydınlatmaya devam edeceğine inandığını'' belirtti.

Erdoğan, Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, yaşadığı çağda derin bir uyanış hareketi başlattığını, insanların gönül iklimini zenginleştiren eserler yazdığını bildirdi.

''Yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur'' diyen Hacı Bektaş-ı Veli'nin eserleriyle, nasihatleriyle, mesajlarıyla, bu coğrafyada sevgi ve hoşgörü kültürünün inşa edilmesine ciddi bir katkı sağladığını dile getiren Erdoğan, O'nun düşünce ve öğretilerinin sadece Anadolu ile sınırlı kalmadığını, Balkanlar'dan Azerbaycan'a kadar uzanan geniş bir coğrafyayı da etkilediğini vurguladı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hacı Bektaş-ı Veli, tıpkı Yunus Emre ve Mevlana Celaleddin Rumi gibi, mesajları çağları aşan, kültür ve medeniyetimizin yetiştirdiği en önemli gönül erlerimiz arasındadır.Alevi-Bektaşi inancının ilham kaynağı olan Hacı Bektaş-ı Veli, 'bir olalım, iri olalım, diri olalım' diyerek, bu topraklardaki toplumsal dayanışmanın mimarlığını da üstlenmiştir.

Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretisi, farklı dillerden, farklı kökenlerden ve kültürlerden gelen insanları bir sayan; bütün insanlığı kucaklayan bir anlayıştır.

İnanıyorum ki, Hacı Bektaş-ı Veli ve çağdaşı olan gönül erlerinin asırlar önce yaktıkları gönül kandilleri, geçmişte olduğu gibi, günümüzde ve gelecekte de tüm insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle, Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin, birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyor; bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''

aa



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs